Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.06.2022 08:25

Krajská knižnica vo Zvolene má obnovené ďalšie svoje priestory


Na snímke slávnostné otvorenie zrekonštruovaných priestorov Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene. Snímka zdroj: (tasr).


Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene má obnovené ďalšie svoje priestory. Po rekonštrukcii je oddelenie náučnej a spoločenskej literatúry. Novinárom ho v pondelok predstavil zriaďovateľ knižnice, ktorým je Banskobystrický samosprávny kraj.


Ako počas prezentácie priestorov povedala riaditeľka knižnice Milota Torňošová, pred rekonštrukciou presťahovali z tohto priestoru 40 000 kusov dokumentov. Demontovali tiež starý nábytok. Súčasťou prác bola oprava poškodených trámov, stropu i odstránenie poškodených omietok. Nové sú rozvody elektroinštalácie, statické zaistenie stropu i jeho úprava. Stavebné práce zahŕňali aj obnovu osvetlenia, podlahy a pribudol tiež nový nábytok. Práce trvali podľa riaditeľky približne osem mesiacov. Doplnila, že dlhšie trvali pre pandémiu nového koronavírusu. Celková hodnota obnovy oddelenia náučnej a spoločenskej literatúry je 300 469 eur s DPH. Torňošová pripomenula, že rekonštrukcia oddelenia bola s finančnou podporou BBSK a Fondu na podporu umenia.

Obnova knižnice bude pokračovať obnovou čitateľských priestorov na prízemí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
26.01.2021
Krajská knižnica bude od 27. januára otvorená pre verejnosť
Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene bude od 27. januára pre verejnosť otvorená v obmedzenom režime. Čitateľov a návštevníkov o tom informuje jej oficiálna webstránka. Mimo prevádzky bola pre šírenie nového koronavírusu.
viac
01.07.2022
Deti budú cez prázdniny putovať po regióne za literárnymi postavami
Deti zo Zvolena môžu nadchádzajúce prázdniny tráviť aj v tamojšej knižnici a putovať s jej pracovníčkami po regióne za literárnymi postavami. Knižnica pre nich totiž už tretí rok pripravila v júli aj v auguste celodenné cykly prázdninových podujatí s názvom S povesťou v batohu.
viac
28.07.2023
Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia vo Zvolene pokračuje
Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia na sídlisku Sekier vo Zvolene pokračuje. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) hľadá do obnoveného areálu záujemcu, ktorý by v nej prevádzkoval zariadenie sociálnych služieb. Informovala o tom hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %