Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
17.09.2020 07:35

Dobrovoľníci budú cez víkend čistiť brehy Váhu


Snímka zdroj: (tasr).


Šalianski dobrovoľníci si pripomenú Svetový čistiaci deň zbieraním odpadu pri Váhu. Spoločne sa zídu v sobotu (19. 9.) dopoludnia na Veľkej pláži v mestskej časti Veča.


Účastníci budú spoločne čistiť brehy rieky. „Vrecia na odpad, rukavice, občerstvenie a malý darček budú zabezpečené mestom Šaľa. Pozývame všetkých ľudí, deti i dospelých, aby priložili ruku k dielu a pomohli vyzbierať odpad, ktorý sa pri Váhu nakopil po letnej dovolenkovej sezóne,“ pozýva predseda občianskeho združenia Šaľa - Tvoje mesto Róbert Andráši.      

Ako doplnil, iniciatíva s názvom Svetový čistiaci deň vznikla v roku 2008 v Estónsku, keď národné hnutie s 50 000 dobrovoľníkmi upratalo takmer celú krajinu od odpadkov a čiernych skládok. „Odvtedy túto iniciatívu podporujú vo viac ako 150 krajinách,“ dodal Andráši.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2020
Dobrovoľníci čistili rieku Ondava aj tento rok
Splav úseku rieky Ondava medzi obcami Slovenská Kajňa a Hencovce v okrese Vranov nad Topľou bude aj tento rok nielen športovým, ale i estetickým zážitkom. Počas ôsmeho ročníka pravidelnej májovej akcie tam dobrovoľníci vyzbierali 900 kilogramov odpadu.
viac
16.09.2020
V kraji bude opäť Gruntovačka, upratovať môže každý
V Banskobystrickom kraji bude už po piaty raz akcia s názvom Gruntovačka. V dňoch 18. a 19. septembra sa uskutoční tak, ako tento projekt od začiatku nastavili.
viac
28.09.2020
Dobrovoľníci vyčistili okolie rieky Parná od nahromadeného odpadu
Posunúť Slovensko k ekologickej zodpovednosti, bezodpadovosti a udržateľnému spôsobu života bolo cieľom aktivity Zaži čisté rieky, v rámci ktorej sa aktivisti na celom Slovensku zamerali na vodné toky.
viac
03.05.2021
Do čistenia Ondavy sa zapojil rekordný počet obcí a dobrovoľníkov
Do deviateho ročníka organizovaného čistenia brehov rieky Ondava sa v sobotu zapojil rekordný počet obcí. Priamo z lodí naplavený odpad zbieral aj dosiaľ najväčší počet vodákov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %