Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
16.08.2023 08:25

Dolnokubínčania môžu žiadať o príspevok pri nástupe dieťaťa na školskú dochádzku


Ilustračná snímka.


Mesto Dolný Kubín poskytuje jednorazový finančný príspevok na nákup školských potrieb pri nástupe dieťaťa do prvého ročníka základnej školy. Príspevok je kategorizovaný podľa toho, či ide do školy prvé, druhé alebo ďalšie dieťa.Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora.


Pri prvom a druhom narodenom dieťati je príspevok vo výške 50 eur a pri treťom a ďalšom narodenom dieťati je vo výške 100 eur. "Týmto krokom chceme aj podporiť rodičov detí, ktorí dávajú svoje dieťa prvýkrát do školy, aby lepšie zvládali jeho nástup," vysvetlil primátor Ján Prílepok.

Príspevok poskytujú rodičovi dieťaťa s trvalým pobytom v Dolnom Kubíne, ktoré nastupuje na povinnú školskú dochádzku do školy na území mesta. Nebude poskytnutý Dolnokubínčanom, ktorí majú voči mestu pohľadávky. Po schválení príspevku a splnení stanovených podmienok dostane žiadateľ poukaz na nákup školských potrieb.K žiadosti o jednorazový príspevok treba priložiť rozhodnutie z príslušnej základnej školy o prijatí dieťaťa na povinnú školskú dochádzku. Žiadosť je k dispozícii na stiahnutie na internetovej stránke mesta, treba ju vyplniť a doniesť na mestský úrad.

Samospráva príspevok poskytuje už niekoľko rokov a jeho výška sa menila. "O navýšení rozhodujú vždy poslanci mestského zastupiteľstva. Ročne sa tento príspevok poskytne približne 150-tim žiadateľom. V minulom roku bol poskytnutý 144 zákonným zástupcom dieťaťa," doplnila vedúca oddelenia pre rodinu a krízovú intervenciu na dolnokubínskom mestskom úrade Katarína Trubanová. Žiadosť treba podať najneskôr do konca októbra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2018
Multifunkčné ihrisko za 69-tis. eur budú využívať deti aj verejnosť
V areáli dolnokubínskej Základnej školy Janka Matúšku v týchto dňoch pribudlo nové multifunkčné ihrisko. Vybudovanie športoviska, ktoré sa bude využívať predovšetkým na futbal či volejbal, stálo mestskú kasu vyše 69.000 eur. Okrem samotnej školy bude areál slúžiť aj verejnosti.
viac
29.04.2020
Pre deti zdravotníkov otvoria v Považskej Bystrici materskú školu
Zdravotnícki pracovníci Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici nebudú musieť od pondelka (4. 5.) zostať doma so svojimi maloletými deťmi, ale môžu sa opäť zapojiť do práce. Mesto pre ich deti otvorí jednu materskú školu.
viac
10.06.2020
Doklady potrebné na prijatie detí do škôl treba odovzdať do 14. augusta
Doklady potrebné na prijatie detí do škôl je potrebné odovzdať do 14. augusta. Ide napríklad o potvrdenia, odporúčania či vyjadrenia. Vyplýva to z rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga.
viac
25.11.2022
V dolnokubínskej základnej škole zriadili regionálnu učebňu
Regionálnu učebňu zameranú na tradície a ľudové zvyky zriadili pre žiakov v dolnokubínskej Základnej škole Martina Kukučína. Riaditeľka školy Katarína Števonková priblížila, že z nej nechcú vytvoriť múzeum, ale živú a aktívnu miestnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %