Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.12.2019 10:25

Dolnokubínske vianočné trhy sa tento rok nesú v znamení tradícií


Ilustračná snímka, zdroj: Dolný Kubín


Prezentáciu vianočných zvykov a tradícií dolnej Oravy sľubuje program vianočných trhov, ktoré sa začali v stredu v Dolnom Kubíne. Návštevníci tiež majú k dispozícii 26 stánkov s vianočným tovarom a občerstvením. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskeho mestského úradu.


"Remeselníci a predajcovia aj tento rok ponúknu ozdoby z dreva, drôtu, prútia, slamy, šúpolia, ručne vyrábané vianočné ozdoby, ale aj voňavé prísady na vianočný stôl v podobe chutných medovníkov či vianočných oblátok. Nebudú chýbať rôznorodé inšpirácie na vianočné darčeky v podobe textilných, hlinených, keramických či drevených výrobkov," uviedla manažérka kultúry Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Dolnom Kubíne Zdenka Prílepková.       

Program sa začína každý deň o 15.00 h predstaveniami, ktoré pripravili deti a učitelia z dolnokubínskych základných a základných umeleckých škôl. Hosťami trhov sú súbor Čečina z Veličnej, cimbalovka Tomáša Uličného, folklórne súbory Orava a Rosička rosa a ľudová hudba Ondreja Chovana. "Nielen rodiny s deťmi tento rok poteší živý Betlehem, ktorý sprítomní udalosti narodenia Ježiša Krista," doplnil Buzna.       

Organizátori vyzývajú všetkých účastníkov vianočných trhov, aby si počas podujatia dávali pozor na osobné veci a dbali na svoju bezpečnosť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2018
Centrálne námestie žije sviatočnou atmosférou, začali sa vianočné trhy
Centrálne námestie v najväčšom oravskom meste, Dolnom Kubíne, v týchto dňoch ožíva atmosférou blížiacich sa Vianoc. Priniesli ju tradičné trhy, ktoré domácich i návštevníkov lákajú na voňavé dobroty, produkty z dielní domácich majstrov remeselníkov či vianočný kultúrny program.
viac
19.11.2019
Katarínske trhy rozprúdili v meste predvianočnú atmosféru
Predvianočnú atmosféru priniesli do Dolného Kubína tradičné Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko (MsKS) v pondelok zaplnili predajcovia a remeselníci z celého Slovenska.
viac
08.06.2021
Po ceste medzi Dolným Kubínom a obcou Bziny včera prešli prví motoristi
Prístupová cesta do obce Bziny v smere z Dolného Kubína v pondelok (7. 6.) opätovne začala slúžiť doprave v regióne dolnej Oravy. Po uzávere, ktorá obmedzila využívanie cesty na takmer 3 mesiace, boli sprejazdnené oba jazdné pruhy.
viac
22.11.2022
Po dvojročnej prestávke sú v meste Katarínske trhy
Po dvojročnej prestávke sa v Dolnom Kubíne konajú Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko v pondelok zaplnilo vyše 100 predajcov a remeselníkov z celého Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %