Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.02.2023 04:15

DSS nájde svoje nové sídlo v bývalej obchodnej akadémii


Ilustračná snímka: (tasr).


Presťahovanie Domova sociálnych služieb (DSS) pre deti a dospelých z Pastuchova do Hlohovca bude pre zariadenie prínosom. DSS získa podstatne väčšie priestory, ktoré umožnia zvýšiť jeho kapacitu, zmodernizovať a rozšíriť poskytované služby klientom.


Uviedla to riaditeľka pastuchovského DSS Mária Grznárová. Na tento účel zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol o poskytnutí objektu bývalej Obchodnej akadémie v Hlohovci.

Obchodná akadémia zanikla v roku 2021 pre nízky počet študentov. "Po zrelej úvahe sme areálu našli novú funkciu," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič. O zverení pozemku a stavby školy rozhodli poslanci na februárovej schôdzi zastupiteľstva. V objekte plánuje TTSK okrem DSS zriadiť v rámci svojej spoločnosti Zdravá župa aj ambulancie pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v rámci zámeru rozširovania siete najmä nedostatkových odborností v každom okresnom meste kraja. Prvé zariadenie už vzniklo v Trnave.

"My máme v súčasnosti v DSS 30 klientov vo veku od 18 do 47 rokov, iba jeden je pod vekom dospelosti. Spravujeme tri objekty, z ktorých každý by potreboval obnovu a rozšírenie. Infraštruktúra obce takisto nie je pre naše potreby ideálna," povedala Grznárová. Preto víta, že v novom objekte budú všetky činnosti koncentrované v jednom, zvýši sa kvalita bývania a zároveň bude priestor vybudovať napríklad terapeutické a ďalšie miestnosti, ktoré teraz pre kapacitné možnosti absentujú pre potrebu kvalitnej činnosti a zázemia klientov i zamestnancov. Príležitosti okresného mesta Hlohovec vidí riaditeľka rovnako pozitívnejšie pre socializáciu klientov. "V obci toľko príležitostí vybehnúť si len napríklad na zmrzlinu nie je. Riešime to potom odvozom autami," uviedla.

V nových priestoroch by mohlo byť podľa Grznárovej až 40 klientov. Vyhovejú tak dopytu zo strany klientov o umiestnenie. Projekt je v súčasnosti v štádiu príprav a konzultácií, riaditeľka DSS má už za sebou prvú obhliadku objektu. V najbližších dňoch sa na Úrade TTSK uskutoční stretnutie zainteresovaných, na ktorom sa dohodnú o ďalšom postupe.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2017
Ekologickým činom roka sú hlohovské smeťozbery
Ekologickým činom roka 2016 v Trnavskom kraji sa stal projekt Smeťozbery skupiny DOZOR Hlohovec - Dobrovoľný Občasný Zber Odpadkov Rukami.
viac
19.09.2019
Stredné školy budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci
Stredné školy a gymnázia v Trnavskom samosprávnom kraji budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci. Trnavská župa spúšťa súťaž, ktorá naučí mladých ľudí poskytnúť základnú prvú pomoc.
viac
16.03.2020
Stredoškoláci z Trnavského kraja majú vlastné participatívne rozpočty
Po podpore občianskych aktivít i dotáciách pre mestá a obce sa Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol spustiť pilotný projekt participatívneho rozpočtu (PR) pre stredné školy.
viac
05.12.2020
J. Viskupič: Sme o krok bližšie k rekonštrukcii mosta v Hlohovci
Trnavský samosprávny kraj 4. decembra 2020 spustil transparentné verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa, ktorý zrekonštruuje cestný most cez rieku Váh v Hlohovci. Práce by mali začať na jar budúceho roka, pričom potrvajú jeden a pol roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %