Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
06.09.2022 01:30

Dubničania môžu do 15. septembra pripomienkovať štúdiu nového skateparku


Ilustračná snímka: (tasr).


Do 15. septembra môžu Dubničania pripomienkovať architektonickú štúdiu nového skateparku. Vyrásť má na nevyužitom pozemku neďaleko futbalového štadióna. Informovala o tom hovorkyňa Dubnice Veronika Valuchová.


Cieľom projektu je podľa nej nielen zmysluplne využiť pôvodne neatraktívny priestor, ale najmä poskytnúť fanúšikom športu na kolieskach bezpečný a atraktívny priestor na športové vyžitie a presunúť ich tak z námestí a rôznych iných plôch nevhodných na tento účel. Hygienické zázemie pre fanúšikov športu na kolieskach budú poskytovať sociálne zariadenia v priľahlom atletickom areáli.

"Budúcu podobu skateparku spracoval formou architektonickej štúdie kolektív architektov, dizajnérov a inžinierov z pražského U/U Studia, ktoré už navrhovalo športoviská podobného typu napríklad pre Bratislavu, Prahu, Cheb, Poprad, Ostravu, Pardubice a mnohé ďalšie mestá," priblížila Valuchová.

Ako dodala, návrhmi a postrehmi môže verejnosť prispieť priamo v komentári pod facebookovým príspevkom na profile Mesto Dubnica nad Váhom - oficiálna stránka alebo tak urobiť e-mailom na adresu dn@dubnica.eu. Na relevantné podnety budú navrhovateľom odpovedať autori štúdie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2019
Garantovaná energetická služba pomôže župe zlepšiť energetickú efektívnosť
Zvýšenie hodnoty majetku, zníženie energetickej náročnosti budov a zníženie nákladov na vopred stanovenú hodnotu. To sú piliere Garantovanej energetickej služby (GES), ktorá má za úlohu ušetriť verejným inštitúciám nemalé financie, a to bez nutnosti investície vynaloženej na rekonštrukciu budov.
viac
26.07.2021
Vďaka polmiliónovej dotácii na smart zariadenia bude mesto bezpečnejšie
Dubnica na d Váhom bude opäť pokrokovejšia. Samospráva získala z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR viac ako pol milióna eur na využitie moderných technológií priamo v uliciach mesta.
viac
03.12.2021
Na štadióne ŠK Lokomotíva chcú postaviť skatepark
Do 17. decembra majú možnosť prihlásiť sa na trnavskej radnici záujemcovia o realizáciu projektu budúceho skateparku v Trnave.
viac
14.02.2022
Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur
Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %