Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
08.08.2023 09:30

Dvojmiliónová modernizácia štadióna v L. Mikuláši by mala trvať do februára


Ilustračná snímka.


Mestský futbalový štadión v Liptovskom Mikuláši prejde v najbližších mesiacoch modernizáciou za 2,3 milióna eur. Rekonštrukciou chcú zabezpečiť dobudovanie štadióna pre potreby najvyššej súťaže. Ako informovali zástupcovia mesta, práce by mali trvať do februára budúceho roka.


Futbalisti tak budú po novom môcť hrávať na vyhrievanej trávnatej ploche. Podľa liptovskomikulášskej radnice je v pláne dobudovanie tribún na severnej a južnej strane ihriska, čím sa zvýši kapacita z 1624 na 2000 sedadiel. Štadión bude osvetlený, pribudne kamerový a nový turniketový systém.

Zmodernizovaný štadión poslúži všetkým vekovým kategóriám od juniorov až po profesionálnych futbalistov, a tiež klubom z prímestských častí. Na radnici veria, že nový stánok bude motiváciou pre opätovný návrat liptovskomikulášskeho klubu do najvyššej ligy. Očakávajú tiež vyšší záujem verejnosti o futbalové dianie v meste.

Z celkovej investície 2,3 milióna eur získalo mesto cez svoju spoločnosť príspevok z Fondu na podporu športu vo výške 1,1 milióna eur. "Tento projekt bol veľmi dobre spracovaný, mal hlavu a pätu, a tak dostalo mesto z fondu maximálnu možnú čiastku," priblížil Miroslav Dráb z Fondu na podporu športu.

Mestský futbalový klub (MFK) požiadal Slovenský futbalový zväz, aby sa všetky domáce zápasy mohli v čase rekonštrukcie odohrávať na ihriskách súperov. "Tých 17 stretnutí odohráme vonku a 13 na jar už doma, keď bude nový trávnik užívaniaschopný. Na to sa už tešia chlapci aj my, funkcionári, lebo tá vlastná šatňa a aj to fanúšikovské zázemie predsa len zavážia. Veď dobrý fanúšik je 12. hráč a doma je len doma," povedal prezident MFK Tatran Liptovský Mikuláš Milan Mikušiak.

Prvá etapa rekonštrukcie štadióna sa skončila v roku 2019. Vtedy boli vybudované dve nové tribúny, zavlažovaný trávnik a turnikety, všetko za približne 1,3 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2019
Mesto rekonštruuje školské kuchyne aj telocvičňu
Do nového školského roka dostanú liptovskomikulášske deti zrekonštruované školské kuchyne aj telocvičňu. Stavebný ruch je aktuálne v priestoroch školskej kuchyne v jedálni Základnej školy s materskou školou v Okoličnom, nasledovať budú kuchynské priestory MŠ Agátik a školská kuchyňa MŠ Stodoláčik.
viac
29.07.2020
Rekonštrukcia zdravotníckej školy si vyžiada 4 milióny eur
Investíciu viac ako 4 milióny eur si vyžiada rekonštrukcia 30 rokov starej budovy Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši.
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
25.02.2021
Strednú zdravotnícku školu zmodernizovali za vyše 4 milióny eur
Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %