Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
07.08.2023 11:40

Istebnícku ulicu v Trenčíne spojila s hrádzou nová cyklotrasa za 219 000 eur


Snímka zdroj: (Mesto Trenčín).


Trenčianska radnica dokončila z eurofondov výstavbu novej cyklotrasy spájajúcej Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.


"Z oboch strán nového železničného mosta pribudol vstup a výstup na hrádzu. Ďalej sa dá napojiť na cyklotrasu do Nemšovej alebo opačným smerom na starý železničný most, prípadne na cyklistickú komunikáciu na Ulici Ľ. Stárka," informovala hovorkyňa.

Smerom od hrádze podľa nej pokračuje nová cyklotrasa popri železničnej trati k Istebníckej a ďalej až k Vlárskej ulici. V rámci investičnej akcie pribudol aj jeden priechod pre chodcov a pre cyklistov. Verejné osvetlenie doplnili novými svetelnými bodmi.

Celkové náklady na cyklotrasu boli takmer 219 000 eur. Mesto na projekt získalo financie prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2017
Mesto Kolárovo so SVP podpísalo zmluvu o prenájme vodného diela
Mestské zastupiteľstvo v Kolárove v okrese Komárno schválilo na svojom pondelkovom (7. 8.) zasadnutí uzatvorenie nájomnej zmluvy medzi mestom a Slovenským vodohospodárskym podnikom (SVP) na vodné dielo na rieke Malý Dunaj.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
14.04.2022
Práce na cyklotrase popri Váhu v Trenčíne pokračujú
Výstavba cyklotrasy v úseku Ulice Ľ. Stárka od nového cestného mosta po starý železničný most sa začala v októbri minulého roka. Práce v hodnote necelých 315 tisíc eur by mali byť hotové najneskôr do leta.
viac
20.03.2023
Nová cyklotrasa prepojí Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou
Trenčianska radnica začne s výstavbou cyklotrasy, ktorá spojí krajskú Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %