Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
18.11.2023 03:00

K revitalizácii dvorov na Špačinskej sa môžu obyvatelia vyjadriť


Ilustračná snímka mesto Trnava


Mesto Trnava chce pokračovať v šnúre revitalizácií dvorov obytných súborov. Obnova sa postupne dotkne všetkých trnavských sídlisk, najnovšie ju radnica začne pripravovať pre obytný súbor Špačinská.


Dvorové priestory jedného z najstarších sídlisk dostanú novú podobu a nové funkcie, na ich zostave bude radnica spolupracovať priamo s obyvateľmi. Pripravila pre nich dotazník na webe mesta na vyjadrenie ich pohľadu na riešenie verejného priestoru.         

Elektronická verzia dotazníka je k dispozícii do 30. novembra, existuje aj v tlačenej forme. Riešené je územie medzi ulicami Špačinská, Jána Hajdózyho, Murgašova a Námestím Jozefa Herdu, spolu 25.524 m2. Ide o uzavretú lokalitu, cez ktorú neprechádza žiadna cestná komunikácia, čo je jeden z problémov, ktorý tamojší obyvatelia riešia. Otázky v dotazníku sa týkajú prehodnotenia usporiadania priestoru, vrátane parkovacích kapacít. Mesto sa pýta, ako často respondent priestor využíva a akou formou, či je s tým spokojný, aké voľnočasové prvky by vo dvoroch do budúcna privítal, a či je záujem aj o detské ihriská, nakoľko len niekoľko desiatok metrov od sídliska je vzdialený športový areál Slávia aj s príležitosťami na hranie detí. Mesto chce rovnako vedieť, čo si respondenti neželajú. Dotazník je anonymný. Po jeho vyhodnotení radnica pripravuje verejné zhromaždenie občanov, o faktoch a postupoch komunikuje aj na webe planujmesto.trnava.sk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2016
Zlúčenie s Bielym Kostolom je podľa primátora P. Bročku otázka času
Primátor Peter Bročka by sa zlúčeniu Trnavy s obcou Biely Kostol nebránil. Prekážku vidí v platnej legislatíve, ktorá zlúčenie dvoch samospráv podmieňuje úspešným referendom v každej z nich.
viac
20.01.2017
Participatívny rozpočet Trnavy ide do druhého kola
Mesto Trnava nadväzuje na úspešný pilotný ročník participatívneho rozpočtu v roku 2016, keď sa podarilo zrealizovať štrnásť z pätnástich projektov navrhnutých obyvateľmi Trnavy. Kým v minulom roku bolo na tento účel vyčlenených 39 500 eur, Participatívny rozpočet 2017 počíta so sumou 50 000 eur.
viac
27.10.2020
Trnavská radnica vyhlásila súťaž na obnovu troch dvorov na Tehelnej
Ďalšiu architektonicko-krajinársku súťaž vypísalo mesto Trnava na obnovu verejných priestranstiev v rámci obytného súboru Tehelná. Chce revitalizovať tri vnútrobloky, aby vytvorilo oddychové prostredie pre obyvateľov. Informoval o tom primátor Peter Bročka.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %