Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
27.01.2020 02:20

Knižnicu chcú po rekonštrukcii otvoriť v najbližších týždňoch


Ilustračná snímka: ProVirtual


V Žiari nad Hronom pokračujú s rekonštrukciou Mestskej knižnice Michala Chrásteka. Z toho dôvodu je aktuálne pre čitateľov zatvorená, to by sa však malo zmeniť už v najbližších týždňoch.


"Hrubá stavebná časť je ukončená. Plášť je vymenený, strecha zrekonštruovaná, takisto boli vymenené okná a dvere," priblížil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.       

Dodal, že v knižnici aktuálne prebiehajú ešte práce v interiéri a vybudovaný má byť tiež nový bezbariérový prístup. Podľa Baláža robia všetko pre to, aby mohli knižnicu verejnosti sprístupniť čo najskôr.       

"Nemáme presný termín, ale v najbližšom čase, v horizonte možno dvoch týždňov by mala byť knižnica otvorená, pokiaľ sa tam nevyskytne nejaký problém," podotkol s tým, že keď to počasie dovolí, pokračovať budú v budovaní bezbariérového prístupu.       

Na rekonštrukciu knižnice získalo mesto dotáciu vo výške 170.000 eur z Environmentálneho fondu. Mesto už v minulosti informovalo, že celkové náklady na rekonštrukciu sa vyšplhajú do výšky 253 440 eur. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2020
Mesto má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu MsKC
Žiarska samospráva má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu mestského kultúrneho centra (MsKC). V súvislosti s jeho aktuálnym stavom už dlhšie hovorí o potrebe rekonštrukcie.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
23.01.2023
Obnova plavárne finišuje, dokončiť je potrebné vonkajšiu fasádu
Rekonštrukcia krytej plavárne v Žiari nad Hronom, ktorá odštartovala v roku 2020, sa blíži ku koncu. Dokončiť je potrebné ešte vonkajšiu fasádu, pri ktorej práce aktuálne brzdia nízke teploty. Uviedol to vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.
viac
11.08.2023
Zrekonštruovanú krytú plaváreň plánuje mesto otvoriť v septembri
V meste Žiar nad Hronom bude po štyroch rokoch pre verejnosť opäť prístupná krytá plaváreň. Po rozsiahlej rekonštrukcii ju mesto plánuje oficiálne otvoriť v septembri, v súčasnosti sa v rámci projektu uskutočňujú už len dokončovacie práce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %