Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
10.01.2023 08:25

Kompost z vianočných stromčekov poskytne radnica aj obyvateľom mesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Kompost získaný z vianočných stromčekov v Nitre budú môcť vo svojich záhradách využiť aj obyvatelia mesta. Ako informovala radnica, kompostové hnojivo získané zo stromčekov bude pre verejnosť k dispozícii už v priebehu mája.


Vianočné stromčeky môžu Nitrania už niekoľko dní privážať do mestskej kompostárne. "Ukladať ich môžu aj k stojiskám kontajnerov, odkiaľ ich odvezú Nitrianske komunálne služby spolu s biologickým odpadom z hnedých kontajnerov," uviedol mestský úrad.

Ako pripomenul magistrát, v kompostárni skončia aj konáre z vianočných stromov, ktoré zdobili verejné priestranstvá v centre mesta a na sídliskách. "Nitre ich darovali obyvatelia mesta. Na základe dohody im vrátime spílené kmene stromov," doplnila radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2023
Ako končia stromčeky po Vianociach? Niektoré v komposte, iné ako potrava
Po Vianociach má viacero z nás doma nové oblečenie, hračky, novú elektroniku a určite aj množstvo krabíc či papiera, v ktorých boli všetky tieto veci zabalené. A mnohým ostal aj vianočný stromček, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou týchto sviatkov.
viac
02.02.2023
Nitra ponúka dotácie určené na ochranu a výskum pamiatok
Nitrianska radnica podporí projekty zamerané na výskum a ochranu kultúrnych a historických pamiatok. Mesto už zverejnilo výzvu na podávanie žiadostí o dotáciu. Ako informoval magistrát, termín uzávierky je 28. februára.
viac
03.03.2023
Na Nitrianskom hrade sa začína turistická sezóna
Na Nitrianskom hrade sa v týchto dňoch postupne rozbieha nová turistická sezóna. Po zimnej prestávke sa hrad opäť otvára návštevníkom.
viac
26.05.2023
Nitra poskytne na kultúru, pamiatky a cestovný ruch dotácie 123 000 eur
Mesto Nitra podporí projekty v oblasti kultúry, pamiatok a cestovného ruchu sumou 123 000 eur. Peniaze na dotácie schválili mestskí poslanci na svojom štvrtkovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %