Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
18.06.2018 09:01

Košičania môžu naďalej pripomienkovať koncept nového územného plánu


Ilustračná snímka, zdroj: asb.sk


Mesto Košice v pondelok zverejnilo oznámenie o predĺžení lehoty na podávanie stanovísk a pripomienok ku konceptu nového územného plánu. Lehotu sa podľa hovorkyne Košíc Lindy Šnajdárovej rozhodlo predĺžiť na základe zvýšeného záujmu občanov o pripomienkovanie, najmä v posledných dňoch.


O predĺženie lehoty tiež požiadali podľa jej slov niektoré organizácie. "Prerokovanie konceptu je dôležitou súčasťou tvorby nového územného plánu, preto mesto chce dať príležitosť na vyjadrenie čo najväčšiemu počtu obyvateľov. Koncept bol zverejnený 12. apríla 2018 a lehota na pripomienkovanie bola stanovená na 60 dní. Verejné prerokovanie s výkladom sa uskutočnilo 16. mája," uviedla Šnajdárová.       

Dokumentácia je dostupná na Magistráte mesta Košice, v kancelárii prvého kontaktu, grafická časť je vyvesená vo vestibule pred zasadačkami. "Zároveň je celý dokument publikovaný na webovej stránke mesta Košice a grafickú časť si možno pozrieť aj v Gisplane mesta. Pripomienkovať dokumentáciu je teraz možné do 16. júla 2018, pre uľahčenie je k dispozícii formulár na pripomienkovanie," dodala Šnajdárová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
04.11.2020
Ružinov začal prerokovávať návrh zadania ÚPZ záhradkárskej osady
Bratislavský Ružinov začal s prerokovávaním návrhu zadania pre územný plán zóny (ÚPZ) Zlaté piesky, záhradkárska osada. Pripomienkovať ho môžu dotknuté orgány štátnej správy a samosprávy, ale tiež obyvatelia.
viac
17.08.2021
Obyvatelia Trnavy môžu pripomienkovať zmeny v územnom pláne
Viacero významných rozvojových krokov zahŕňa návrh novej, v poradí tohtoročnej desiatej zmeny Územného plánu (ÚP) mesta Trnava.
viac
30.11.2021
Verejnosť môže pripomienkovať návrh zmien územného plánu mesta
Mesto Skalica pripravilo návrh na zmenu súčasného územného plánu. Verejnosť ho môže pripomienkovať do 23. decembra. Informoval o tom mediálny servis mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %