Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
26.01.2021 10:30

Krajská knižnica bude od 27. januára otvorená pre verejnosť


Ilustračná snímka: (tasr).


Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene bude od 27. januára pre verejnosť otvorená v obmedzenom režime. Čitateľov a návštevníkov o tom informuje jej oficiálna webstránka. Mimo prevádzky bola pre šírenie nového koronavírusu.


„Čitatelia a návštevníci knižnice sa pri vstupe do budovy preukážu relevantným dokladom o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 (s dátumom od 18. 1.) alebo potvrdením o prekonaní ochorenia alebo o výnimke danej vyhláškou,“ upozorňuje.

Knižnica je do utorka (26. 1.) zatvorená, na vrátenie kníh môžu ľudia využiť bibliobox pred budovou knižnice. „Vrátené knihy do biblioboxu sú v 24-hodinovej karanténe. Z čitateľského konta budú odpísané tretí deň po vrátení,” uvádza knižnica. „Upomienky sú pozastavené, výpožičná doba všetkých kníh je posunutá do 3. februára,” dodáva.

Ako tiež pripomína, záujemcovia si môžu požičať e-knihy v online katalógu. Pre nový koronavírus v knižnici už dlhší čas neorganizujú kultúrno-spoločenské a výchovno-vzdelávacie podujatia. Ľudia však môžu aktivity tohto zariadenia sledovať prostredníctvom sociálnych sietí.

Krajská knižnica sídli v historickej budove bývalého Remeselníckeho domu z roku 1928 vo Zvolene. Budova je dvojpodlažná a knižnica zaberá plochu 1192 štvorcových metrov. Pre používateľov je k dispozícii 984 štvorcových metrov a 162 603 knižničných jednotiek. Zriaďovateľom knižnice je Banskobystrický samosprávny kraj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
12.01.2021
Lanovka na Kamzík opäť premáva
Sedačková lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskom Novom Meste opäť premáva.
viac
22.07.2021
Baťovianska záhrada už slúži verejnosti
Baťoviansku záhradu na Škultétyho ulici v Partizánskom predstavili verejnosti. Unikátny a pôvodne zanedbaný priestor sa zmenil na záhradu, ktorá ponúkne okrem oddychu i vzdelávacie aktivity. Viaceré jej prvky odkazujú na Tomáša Baťu.
viac
27.07.2021
Rybník v Devínskej N. Vsi by sa mohol opäť využívať koncom leta
Viacúčelová vodná nádrž "Mláka" na Mlynskej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi by sa mohla začať využívať koncom leta. Také sú odhady mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %