Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.11.2023 05:05

Lampiónový sprievod v Ružomberku bude benefičný


Ilustračná snímka Teraz.sk


Súčasťou tohtoročného lampiónového sprievodu v Ružomberku bude aj benefícia. Pre rodiny v núdzi budú zbierať plienky, potraviny, drogériu či hygienické potreby.


Podujatie sa uskutoční v piatok (10. 11.) od 16.30 h v Parku Štefana N. Hýroša. Informoval o tom hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.  "Svätého Martina budeme mať v Hýrošovom parku zosobneného v jazdcovi na bielom koni, ktorý pôjde na čele sprievodu. Deti sa budú môcť s koníkom odfotiť či mu dať maškrtu," priblížil Miškovčík.         

Vystúpia tiež študenti dramatického krúžku zo Strednej zdravotníckej školy Márie Terézie Schererovej s inscenáciou na základe legendy o svätom Martinovi.         

Všetky dary do zbierky bude možné odovzdať priamo na mieste v deň konania akcie alebo na ružomberskej radnici do 10. novembra v čase úradných hodín na podateľni. Zbierku zastrešuje Nevedko - Materské centrum Ružomberok a terénni sociálni pracovníci mesta.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
Ružinov organizuje materiálovú zbierku pre ľudí bez domova
Mestská časť Bratislava – Ružinov v týchto dňoch organizuje materiálovú zbierku na pomoc ľuďom bez domova.
viac
05.11.2018
Ružomberské ulice rozžiari lampiónový sprievod, súčasťou podujatia bude zbierka
Milovníci svetiel, lampiónov a lampášov sa na konci pracovného týždňa stretnú v ružomberskom Parku Štefana N. Hýroša, aby v rámci tradičného sprievodu svätého Martina rozžiarili ulice mesta. Súčasťou podujatia bude benefičná aktivita - potravinová zbierka s názvom Pomôžme.
viac
07.10.2019
Lampiónový sprievod sv. Martina bude mať charitatívny rozmer
Tradičný lampiónový sprievod svätého Martina v novembri deviatykrát zaplní ružomberské ulice. Tento rok bude jeho súčasťou aj benefičná aktivita Pomôžme s pocitom domova, zameraná na zber posteľnej bielizne či drogérie.
viac
15.10.2020
Do akvaparkov, kín či divadiel sa od štvrtka ľudia nedostanú
Od štvrtka (15. 10.) od 6.00 h sa zatvárajú všetky prírodné a umelé kúpaliská, akvaparky, wellness – teda sauny, vírivky, kúpele, či zábaly, fitness centrá či prevádzky divadelných, hudobných, filmových alebo iných umeleckých predstavení, akými sú kiná alebo divadlá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %