Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
14.12.2023 04:00

Ľudí bez domova bude možné podporiť na vianočných trhoch v Bratislave


Ilustračná snímka (TASR)


Občianske združenie (OZ) Proti prúdu otvorí na vianočných trhoch na Hlavnom námestí v Bratislave dobročinný stánok, kde bude možné podporiť ľudí bez domova. Stánok bude otvorený od 14. do 19. decembra a bude v ňom možné stretnúť aj známe osobnosti.


Vo vianočnom stánku si bude možné zakúpiť napríklad časopis Nota bene, ktorý združenie vydáva, rôzne darčeky a umelecké diela. Výťažok sa použije na pomoc ľuďom z ulice nájsť si bývanie. Stánok prídu podporiť aj Adela Vinczeová a Veronika Ostrihoňová Cifrová.         

Najnovšie číslo časopisu Nota bene, rovnako ako aj kalendár na rok 2024, ktorý vznikol v spolupráci s ilustrátorkou Tinou Minor, si bude možné zakúpiť aj od predajcov na Hlavnom námestí.         

"Stabilné bývanie je prvým a kľúčovým krokom k návratu do normálneho života. Málokto si uvedomuje, aké je bývanie pre istú skupinu ľudí nedostupné. Bezdomovectvo nie je len problémom ľudí na ulici. Je zrkadlom celej našej spoločnosti a týka sa každého z nás," povedala Vinczeová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2018
Otvorenie mestských vianočných trhov a rozsvietenie vianočného stromčeka už tent
V piatok 23. novembra hlavné mesto otvorí tohtoročné Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí. Súčasťou otváracieho ceremoniálu bude rozsvietenie vianočného stromčeka na Hlavnom námestí o 17:00 h, ktorým je 14-metrový smrek pichľavý.
viac
23.11.2019
V centre Bratislavy sa začali vianočné trhy, tie mestské majú nový koncept
V centre Bratislavy zavládla vianočná atmosféra. Na Hlavnom, Františkánskom a Hviezdoslavovom námestí sa totiž včera - piatok - začali vianočné trhy.
viac
09.10.2021
Mesto i Staré Mesto plánujú vianočné trhy, prispôsobené budú pandémii
Mesto Bratislava i bratislavská mestská časť Staré Mesto plánujú tento rok organizovať vianočné trhy. Tie mestské by sa mali konať od 26. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí a ich režim sa prispôsobí v tom čase aktuálnej pandemickej situácii.
viac
14.12.2023
Župné vianočné trhy budú aj tento rok. Svoje brány otvoria 19. decembra
Námestie pred Národným futbalovým štadiónom ožije vianočnou atmosférou. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť organizuje Župné vianočné trhy, na ktorých okrem tradičných stánkov s jedlom a rôznymi výrobkami, nebude chýbať ani bohatý kultúrny program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %