Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
05.02.2021 10:25

Malacké školy pokračujú v dištančnom vzdelávaní


Snímka zdroj: (malacky.sk).


Mesto Malacky ako zriaďovateľ troch základných a jednej materskej školy rozhodlo, že školy sa otvárať nebudú. Vedenie mesta s riaditeľmi škôl sa dohodlo na tom, že naďalej pokračuje dištančné vzdelávanie.


„Považujeme za absurdné, že v najhoršej epidemickej situácii sa majú otvárať školy bez toho, aby štát zabezpečil dostatočné množstvo odberných miest. Už v tejto chvíli nie sú v Malackách voľné termíny na testovanie, čiže rodičia nemôžu splniť štátom predpísanú podmienku. Školy zostávajú zatvorené preto, aby rodičia malackých detí nestratili nárok na pandemickú OČR,“ vyhlásil primátor Juraj Říha a dodal: „Znepokojuje ma, že ani najvyšší predstavitelia štátu nemajú v tejto chvíli jasno v tom, či je otvorenie škôl na prospech veci.“

Školy budú naďalej v prevádzke iba pre deti rodičov zo strategickej infraštruktúry, prípadne tých, ktorí nemôžu pracovať formou home office. Podmienkou je preukázať sa negatívnym testom zákonného zástupcu dieťaťa, nie starším ako 7 dní.

Primátor hovorí, že mesto bude priebežne vyhodnocovať epidemiologickú situáciu a možnosti testovania v Malackách: „Podľa toho sa rozhodne o ďalšom postupe v otázke otvárania škôl. Naďalej budeme apelovať na štát, aby rozšíril možnosti testovanie pre obyvateľov.“

Štát síce tvrdí, že v mestách sú zabezpečené odberové miesta, avšak konkrétne v Malackách upozorňujeme na to, že jedno z dvoch MOM funguje iba počas pracovných dní.

 

 

Autor: (Ľubica PILZOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
03.02.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska k otváraniu škôl
Únia miest Slovenska (ÚMS) vyzýva ministra zdravotníctva SR Mareka Krajčího, aby urýchlene, najneskôr do piatka večera, zabezpečil podpis rozhodnutí o zriadení súkromných mobilných odborových miest (MOM) pre zrýchlenie procesu testovania obyvateľov Slovenska.
viac
01.03.2021
Aktuálne informácie Sociálnej poisťovne k pandemickej OČR
Sociálna poisťovňa informuje kedy potvrdenie školy, že dieťa sa vzdeláva dištančne, na nárok na pandemickú OČR stačí a kedy nie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %