Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.04.2023 09:30

Mestá a obce ZMO Záhorie bude zastupovať primátor Senice


Snímka zdroj: (nazahori.sk).


Za nového predsedu Združenia miest a obcí (ZMO) Záhorie bol na 31. sneme združenia, ktorý sa uskutočnil v utorok (4. 4.), zvolený primátor mesta Senica Martin Džačovský.


Pod hlavičkou ZMO Záhorie úzko spolupracuje 77 riadnych členov, medzi ktorými sú mestá a obce z okresov Senica, Skalica a Malacky. Keďže išlo o prvý snem po jesenných komunálnych voľbách a na viacerých starostovských či primátorských stoličkách prišlo k zmenám, bolo potrebné zvoliť nové orgány ZMO Záhorie.

Vo funkcii predsedu ZMO Záhorie vystriedal senický primátor bývalého starostu Mokrého Hája Petra Pobudu, ktorý neuspel v minuloročných komunálnych voľbách. "Ako veľmi podstatnú vidím vzájomne osožnú spoluprácu všetkých členských obcí a miest združenia. Budem sa zasadzovať o to, aby sa samosprávy stali opäť partnerom pre vládu a neboli len prijímateľmi a vykonávateľmi úloh," uviedol Džačovský.

Združenie pôsobí ako regionálne združenie celoslovenského Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). "Úlohou združenia je aj ovplyvňovať rozvoj a výkon samosprávnych funkcií, reprezentovať mestá a obce regiónu Záhorie vo vzťahu k štátnej správe, k euroregiónom, zahraničným inštitúciám, združeniam samosprávnych krajov a združeniam miest a obcí, ako i verejnosti," doplnil primátor Senice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2019
V Senici rokoval prvýkrát po voľbách klub starostov okresu
Prvýkrát po novembrových voľbách do samosprávy miest a obcí rokoval v stredu (16. 1.) na Mestskom úrade v Senici Klub starostov okresu Senica, ktorý je jedným z troch okresov tvoriacich Združenie miest a obcí (ZMO) Záhorie. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
11.02.2019
OOCR Záhorie schválila rozpočet na rok 2019
V priestoroch Kultúrno–osvetového centra Holíčskeho zámku sa konalo Valné zhromaždenie Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie. Informovala o tom vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a dotačnej politiky Mestského úradu (MsÚ) v Holíči Katarína Turečková.
viac
17.09.2021
Na Záhorí je viacero rozhľadní, ponúkajú pohľad nielen na región
Región Záhoria je rôznorodý od rovín až po zvlnené územie Bielych a Malých Karpát. Ideálnymi miestami na komplexný pohľad nielen na región, ale aj široké okolie sú rozhľadne a vyhliadkové miesta, ktorých je aj na Záhorí niekoľko.
viac
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %