Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
01.06.2020 03:30

Mesto Dolný Kubín obnovuje platené parkovanie v centre


Snímka zdroj: (dolnykubin.sk).


Dolnokubínska samospráva obnovuje od dnešného dňa (1. 6.) platené parkovanie v centre mesta. Podľa Martina Buznu z dolnokubínskej radnice boli motoristi oslobodení od platenia parkovného takmer jeden a pol mesiaca.


Dôvodom bola situácia zapríčinená novým koronavírusom a rozsiahle obmedzenia spojov mestskej autobusovej dopravy.

„Vzhľadom na to, že sa situácia postupne normalizuje, opäť otvárame materské a základné školy a do normálnej prevádzky prechádza aj mestská autobusová doprava. Od 1. júna teda pominú dôvody, pre ktoré sme chceli podporiť osobnú automobilovú dopravu,” vysvetlil primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.

Obyvatelia a návštevníci mesta nemuseli doteraz v zónach plateného parkovania platiť za parkovanie žiadnou formou. „Cieľom tohto riešenia bolo zamedziť kontaktu vodičov s parkovacími automatmi a manipulácii s hotovosťou. Taktiež došlo k rapídnemu obmedzeniu mestskej autobusovej dopravy, najskôr na prázdninový a neskôr aj na víkendový režim. Naše autobusy jazdili veľmi obmedzene a nastávala situácia, kedy kvôli bezpečnosti obyvateľov bolo pre nás lepšie uprednostniť individuálnu osobnú dopravu pred autobusovou,” uviedol dolnokubínsky primátor.

Pripomenul, že aj naďalej zostane všetkým obyvateľom a návštevníkom mesta k dispozícii režim prvej hodiny parkovania zadarmo na parkovisku pri daňovom úrade. „Toto parkovisko je vzdialené len niekoľko minút chôdze od všetkých inštitúcií v centre mesta. Umožňuje tak všetkým motoristom vybaviť si nákupy či rôznu agendu bez nutnosti platiť parkovné. Bezplatné parkovanie v celom meste naďalej ostáva v platnosti počas celých víkendov a každý pracovný deň po 16.00 h,” doplnil Prílepok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Počas vianočných sviatkov zaparkujete v Poprade zadarmo
Parkovanie v centre Popradu bude viac ako tri týždne bez parkovacích poplatkov. Samospráva vychádza v ústrety návštevníkom centra mesta a od dnešného dňa ruší výber parkovacích poplatkov na mestských parkoviskách.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
15.08.2022
Dolný Kubín získal za štyri roky 1,5 milióna eur z externých zdrojov
Mesto Dolný Kubín získalo v uplynulých štyroch rokoch 1,5 milióna eur z externých zdrojov. Takmer polovica, 728 000 eur, boli prostriedky zo zdrojov Európskej únie.
viac
15.11.2023
Dolnokubínske denné centrum na dva dni otvorí brány verejnosti
Dolnokubínske denné centrum na ulici Obrancov mieru si pripravilo pre verejnosť deň otvorených dverí. Uskutoční sa v stredu 15. a vo štvrtok 16. novembra od 10.00 do 18.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %