Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
27.02.2023 01:30

Mesto hľadá návrhy na revitalizáciu rekreačnej zóny Trenčiansky luh


Trenčiansky luh na pravej strane Váhu v Trenčíne. Snímka zdroj: (tasr).


Trenčianska radnica vyhlásila neanonymnú krajinársko-architektonickú súťaž návrhov na revitalizáciu rekreačno-vzdelávacej zóny Trenčiansky luh. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.


"Trenčiansky luh je od roku 2021 obecným chráneným územím. Zóna ochrany lužného lesa je bezzásahová. Súťaž sa týka rekreačno – vzdelávacej zóny, ktorá je určená na aktívnejšie využitie. Ide o územie s rozlohou asi 25 000 štvorcových metrov medzi hrádzou inundačného kanála a Váhom," uviedla hovorkyňa.

Cieľom plánovanej revitalizácie je podľa nej vytvoriť priestor pre rekreačno-oddychové aktivity s komunitnými prvkami, ohniskami, malými ihriskami a s prvkami pre deti a rodiny, ako aj mobiliár s priestormi pre umelecké a komunitné aktivity.

"Návrhy je potrebné odovzdať najneskôr do 23. marca do 10.00 h. Všetky podklady, informácie a súťažné podmienky sú zverejnené na www.archinfo.sk," doplnila Ságová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
10.11.2017
Hravé hrady Trenčianskeho kraja majú víťazov
Súťaž Hravé hrady Trenčianskeho kraja počas štyroch mesiacov motivovala k poznávaniu historických pokladov Trenčianskeho kraja viac ako 50 súťažiacich. Cestu k plnému bodovému zisku, z celkovo 316 registrovaných, našlo 7 hráčov.
viac
18.05.2019
Na obľúbené cyklobusy sa milovníci dvoch kolies môžu tešiť aj tento rok
Tretí rok po sebe bude môcť cyklistická verejnosť pri spoznávaní prírodných krás a historických miest Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) využiť služby cykloautobusov. V letnej sezóne 2019 sa autobus so zapriahnutým vozíkom vráti s populárnymi trasami i súťažou o zaujímavé ceny.
viac
11.03.2021
V Petržalke pripravujú architektonickú súťaž pre Námestie Republiky
Dlhé roky zanedbaný priestor Námestia Republiky, ktoré má potenciál stať sa centrálnym verejným priestorom bratislavskej Petržalky, čaká revitalizácia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %