Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
27.02.2023 02:25

Mesto nezvyšovalo dane a poplatky, tento rok sa tomu nevyhne


Brezová pod Bradlom.


Mesto Brezová pod Bradlom v tomto roku nezvyšovalo poplatky a dane. Ako uviedol primátor mesta Jaroslav Ciran, sľuboval to vo volebnej kampani a chcel svoje slovo dodržať.


"Zdalo sa mi nečestné zvyšovať hneď od 1. januára, ale pravdepodobne sa tomu nevyhneme v priebehu tohto roku. Týka sa to aj poplatkov na školách, ako aj v základnej umeleckej škole od nového školského roku. Od nového roku sa potom budú zvyšovať aj dane," uviedol Ciran.

Na zvyšovanie nákladov reagovalo mesto viacerými krokmi. "Možno ide iba o gesto, ale vypli sme osvetlenie Mohyly M. R. Štefánika na Bradle, či osvetlenie kostolov. Snažíme sa šetriť aj na chode mestského úradu. Zakázal som a nechodíme na viacdňové školenia," uviedol primátor.

Na proteste Združenia miest a obcí Slovenska, ktoré sa uskutočnilo v stredu 22. februára v Bratislave, sa mesto nezúčastnilo. "S podobnými akciami nesúhlasím, pretože sú podľa mňa bezpredmetné. Pre danú samosprávu možno prinesú viac zla ako dobra," dodal Ciran.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2018
Uplynulo 90 rokov od odhalenia Mohyly M. R. Štefánika
V tomto roku si v Brezovej pod Bradlom pripomenuli 90. výročie odhalenia Mohyly Milana Rastislava Štefánika. Slávnostne ju odhalili na Bradle 23. septembra 1928.
viac
14.09.2019
V Brezovej pod Bradlom opäť ožila železničná stanica
Klub priateľov železníc Trnavy a okolia (KPŽT) si pripomenul 120. výročie sprevádzkovania trate Jablonica – Brezová pod Bradlom. V rámci slávnosti vypravil v sobotu historickú súpravu z Trnavy do Brezovej pod Bradlom.
viac
18.07.2022
Miestne dane a poplatky sú nástroj na skvalitnenie života obyvateľov
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vypracovalo analýzu týkajúcu sa problematiky miestnych daní a poplatkov.
viac
25.07.2022
Projekt PPD 2022 má zlepšiť komunikáciu medzi podnikateľmi a samosprávami
Projekt Private public dialogue (PPD) 2022 zameraný na zlepšenie komunikácie medzi podnikateľmi a samosprávami spustila Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS). Uviedol to výkonný riaditeľ Podnikateľskej aliancie Slovenska (PSA) Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %