Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.01.2023 08:25

Mesto obnovuje stravovanie pre seniorov v základných školách


Ilustračná snímka.


Mesto Michalovce po pandemickom období obnoví stravovanie dôchodcov v jedálňach základných škôl (ZŠ).


Referentka odboru komunikácie, marketingu a kultúry na tamojšom mestskom úrade Adela Kalaninová informovala, že služba bude k dispozícii od 1. februára v školských jedálňach pri ZŠ na Komenského, Školskej a Krymskej ulici.

"Všetci, ktorí majú záujem o takéto stravovanie, musia predložiť aktuálny výmer o dôchodku na rok 2023 od Sociálnej poisťovne a doručiť ho na mestský úrad," uviedla Kalaninová.

Mesto tiež upozorňuje stravníkov, ktorí si uplatňujú príspevok na stravovanie v zariadeniach mesta, že na zastupiteľstve v závere roka schválili úpravu pomeru finančnej spoluúčasti na pôvodný z roku 2015. "Stravník teda bude uhrádzať z celkovej ceny obeda 60 percent a mesto dofinancuje zvyšok. Konkrétne, v priemere to bude 2,53 eura z pohľadu občana a 1,6 eura dopláca samospráva," ozrejmila Kalaninová.

Dodala, že naďalej ostáva zachovaný princíp solidárnosti, to znamená, že seniorom s nižším príjmom bude mesto prispievať vyššou sumou a seniori s vyšším príjmom dostanú nižší príspevok. "Táto služba bude teda od 1. februára poskytovaná v jedálňach pri základných školách a naďalej aj v zariadení na Ulici obrancov mieru," uzavrela Kalaninová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2016
Archeológovia chcú overiť teórie o vodnej priekope
Na Kostolnom námestí v Michalovciach sa začali práce na archeologickom výskume. Nariadil ho Krajský pamiatkový úrad v Košiciach v súvislosti so zemnými prácami, ktoré má mesto v pláne uskutočniť.
viac
27.01.2017
Obyvatelia mesta môžu požiadať o Senior kartu
Obyvatelia Michaloviec s trvalým pobytom v meste, ktorí dosiahnu v tomto roku vek 65 rokov, môžu požiadať o Senior kartu. Vydáva ju odbor sociálnych vecí mestského úradu po predložení dokladu totožnosti a overení požadovaných údajov.
viac
31.03.2019
Od apríla mesto ponúka novú sociálnu službu – stravovanie v jedálni
Mesto Hlohovec začne od 1. apríla znovu poskytovať sociálnu službu – vydávanie obedov v jedálni. Nárok na dotované stravovanie majú nielen seniori, obedy bude mesto zabezpečovať prostredníctvom rozpočtovej organizácie Harmonia – Zariadenie pre seniorov.
viac
13.02.2021
Mesto distribuuje seniorom do poštových schránok respirátory
Seniori nad 65 rokov v Leviciach dostávajú v týchto dňoch do svojich poštových schránok respirátory FFP2. Zabezpečilo im ich mesto, ktoré na tento účel objednalo 13.000 kusov respirátorov, pričom každý senior dostane do schránky dva kusy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %