Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.01.2024 09:55

Mesto Prešov a UNICEF podporia komunitné projekty sumou 40-tis. eur


Ilustračná snímka


Začiatok roka 2024 prináša pozitívny výsledok partnerstva medzi mestom Prešov a organizáciou UNICEF. Ide o vyhlásenie grantového programu „Spojme sa“, v rámci ktorého Nadácia Mesta Prešov rozdelí až 40 000 eur na inkluzívne projekty v metropole Šariša.


Humanitárna organizácia s celosvetovou pôsobnosťou UNICEF sa rozhodla finančne podporiť Nadáciu Mesta Prešov štedrým príspevkom, ktorý môže vďaka tejto grantovej výzve pomôcť ľuďom v neľahkej životnej situácii. Hlavným cieľom programu je podpora súdržnosti a vzájomného pochopenia Prešovčanov. Prispieť k tomu majú komunitné aktivity rôzneho zamerania, v ktorých si každý nájde “to svoje”, či už to budú športové podujatia, kultúrne stretnutia, sociálne činnosti, alebo podpora v oblasti mentálneho zdravia a inklúzie vo vzdelávaní.

„Cieľovou skupinou tejto výzvy sú hlavne deti, mládež a rodiny odídencov z Ukrajiny, ktorí v Prešove našli dočasné útočisko, no kvôli stále prebiehajúcemu vojnovému konfliktu sa pre nich naše mesto stalo domovom. Domov, to nie je len bývanie, sú to predovšetkým ľudia a okolie, v ktorom žijeme. Prostredníctvom tejto výzvy chceme pomôcť tomu, aby sa tu ľudia z ohrozených skupín cítili vítaní, aby sa cítili byť súčasťou komunity,“ uviedla Jarmila Vokálová, správkyňa Nadácie Mesta Prešov.

Na dôležitosť chápania a rešpektovania kultúrnej rozmanitosti dbajú organizátori grantového programu od úplného začiatku – výzvu na predkladanie projektov uchádzačom pripravili okrem slovenčiny aj v ukrajinskom a anglickom jazyku.

Ďalšou dobrou správou je to, že program je otvorený aj pre neformálne skupiny. Tie môžu na svoj projekt žiadať o príspevok až do výšky 3 000 €. Pre formálne skupiny (subjekty) ako sú neziskové organizácie, združenia a pod., je horná hranica príspevku na jeden projekt do výšky 10 000 €.

Do výzvy je možné zapojiť sa formou podania žiadosti najneskôr do 16. 2. 2024. Výsledky budú následne verejne dostupné do 1. 3. 2024 na webe mesta Prešov. Pri uvažovaní nad projektom netreba zabúdať na to, že zapojený projekt musí byť ukončený a kompletne vyúčtovaný do 31. 8. 2024.

Všetky potrebné  informácie o výzve, vrátane podrobných kritérií, postupu podania žiadosti a širšieho popisu podporených aktivít, nájdete na: https://www.presov.sk/nadacia-mesta-presov-0.html#m_527006

Kliknúť si viete aj priamo na registráciu a zadávanie žiadostí: https://nadaciamestapresov.egrant.sk/

Výzvy sú k dispozícii aj v anglickom jazyku https://www.presov.sk/download_file_f.php?id=1983416

a ukrajinskom jazyku https://www.presov.sk/download_file_f.php?id=1983415

 

Autor: (ts-mesto Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2018
Dunajský fond podporí 12 projektov na Dunaji sumou 63.500 eur
Spríjemniť pohyb a pobyt na rieke Dunaj, jeho ramenách a na Malom Dunaji, v rozpätí od Bratislavy až po Komárno, je cieľom 12 projektov podporených z Dunajského fondu. V rámci tretej grantovej výzvy sa prerozdelí 63.500 eur, informoval Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
20.02.2024
Žilinská župa podporí cez dotácie komunitné projekty za 330-tis. eur
Zastupiteľstvo ŽSK schválilo v decembri v rozpočte na rok 2024 sumu 330 000 eur pre poskytovanie dotácií z vlastných príjmov ŽSK. Z toho 267 900 eur na dotačný program Regionálne dotácie a 62 100 eur na dotačný program Dotácie predsedu ŽSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %