Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
18.03.2021 12:25

Mesto spolu s firmami pripravilo pre ľudí v núdzi potravinovú pomoc


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Prešov pripravilo v spolupráci s miestnymi súkromnými firmami viac ako 200 potravinových balíčkov určených pre osamelých seniorov a rodiny, ktoré sa po nástupe pandémie a s ňou súvisiacich obmedzení ocitli v núdzi.


Pracovníci mestského úradu začnú balíčky roznášať už v najbližších dňoch tak, aby sa dostali k všetkým adresátom ešte pre veľkonočnými sviatkami. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.

Množstvo ľudí prišlo podľa jeho slov v dôsledku jej dosahov o zamestnanie. Mesto sa preto rozhodlo pomôcť rodinám, ktoré takýmto spôsobom prišli o príjem. „Vďaka ochote miestnych súkromných firiem sa nám podarilo pripraviť 210 balíčkov s trvanlivými potravinami, pričom časť z nich poputuje aj pre osamelých seniorov. Hodnota jedného balíčka je približne 20 až 40 eur, v závislosti od toho či je balíček určený pre jednotlivca alebo viacpočetnú rodinu,” uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Obsah balíčkov tvoria rôzne konzervy, cestoviny, olej, ryža, cukrovinky a základné hygienické potreby. Do každého balíčka bol pribalený aj respirátor pre každého člena domácnosti. Pracovníci mestského úradu ich roznesú priamo k dverám adresátov.

„Ak viete o rodinách s deťmi, osamelých osobách alebo o ŤZP občanoch, ktorí prišli v súvislosti s prísnymi opatreniami o príjem a nečakane sa ocitli v zložitej životnej situácii, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom kancelárie sociálneho poradenstva na Mestskom úrade v Prešove na telefónnom čísle 051 3100 528,” uviedol Tomek s tým, že k viac ako 200 pripraveným balíčkom už čoskoro pribudnú ďalšie, ktoré rozdajú počas najbližších týždňov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
NKN organizuje zbierky pre ľudí bojujúcich s epidémiou
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 organizuje pomoc určenú pre nemocnice, zdravotníkov, seniorské a azylové centrá i pre dobrovoľníkov, ktorí pracujú s rizikovými skupinami ľudí. V týchto dňoch začala zbierať finančnú a materiálnu pomoc.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
27.11.2020
Žilina začne triediť kuchynský odpad
Mesto Žilina bude od 1. januára 2021 triediť biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Hovorca mesta Vladimír Miškovčík pripomenul, že povinnosť zabezpečiť triedenie majú všetky mestá a obce na Slovensku.
viac
25.03.2021
Rezort práce obnoví potravinovú a materiálnu pomoc
Ľuďom v hmotnej núdzi či v krízovej životnej situácií opäť pomôžu potravinové a hygienické balíčky. Na ich financovanie vyčlenila Európska komisia pre Slovensko v tomto roku takmer 19 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %