Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
12.04.2024 01:55

Mesto Vráble plánuje výstavbu nabíjacích staníc v piatich lokalitách


Ilustračná snímka Teraz.sk


Mesto Vráble v okrese Nitra pripravuje výstavbu nových nabíjacích staníc. Radnica sa zapojila do výzvy Ministerstva hospodárstva SR na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá a predložila žiadosť o poskytnutie dotácie na realizáciu projektu, informoval magistrát.


Cieľom projektu je výstavba verejne prístupných nabíjacích staníc pre elektrické vozidlá v piatich lokalitách. Nové nabíjacie stanice s jedným rýchlym a deviatimi pomalými nabíjacími bodmi plánuje vybudovať pri mestskom úrade, poliklinike, na Kostolnej ulici a dve na sídlisku Lúky.         

Vybudované lokality bude možné pri zvýšení nárokov na nabíjaciu infraštruktúru v ďalších etapách rozšíriť. Rozpočet projektu vo výške 67.200 eur stanovili na základe prieskumu trhu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2020
Poslanci v Michalovciach rokovali o zmene územného plánu
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Michalovciach vo štvrtok odštartovali proces obstarania deviatej zmeny územného plánu mesta. Dôvodom je 37 žiadostí od fyzických i právnických osôb o zmenu funkčného využitia územia.
viac
24.05.2021
V Dolnom Kubíne nainštalovali nabíjacie stanice na elektromobily
Vodiči elektromobilov si po novom môžu nabiť svoje autá v Dolnom Kubíne. Šesť nabíjacích staníc nainštalovali v stĺpoch verejného osvetlenia v troch lokalitách.
viac
14.12.2023
Mesto chce postaviť desiatky nabíjacích staníc pre elektrické autá
Mesto Nitra pripravuje projekt na výstavbu desiatok nabíjacích staníc pre elektrické autá. Ako sa uvádza v materiáli, o ktorom budú rokovať mestskí poslanci na zasadnutí 14. decembra, celkové náklady na projekt dosiahnu 364.800 eur. Mesto ich chce získať z Mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti.
viac
29.02.2024
Mesto Prievidza plánuje inštalovať elektro nabíjacie stanice
Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre územnú samosprávu a nimi zriadené organizácie, do ktorej sa projektom zapojí aj mesto Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %