Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
01.08.2023 12:35

Mesto získalo vyše 400 000 eur na skvalitnenie práce s údajmi


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Trebišov získalo viac ako 400 000 eur na projekt skvalitnenia práce s údajmi. "Jeho cieľom bude zlepšiť vnútorné procesy súvisiace so zhromažďovaním údajov, ktorými disponuje mesto Trebišov," informovala o tom hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.


Doteraz sú dátové zdroje mesta podľa nej evidované manuálne, bez komplexného dátového systému, pre účely ďalšieho použitia a sekundárneho spracovania.

Samospráva uspela vo výzve so žiadosťou na projekt s názvom Manažment údajov mesta Trebišov. Ministerstvo dopravy (MD) SR na to schválilo 401 249 eur.

"Keďže samospráva už dlhšie v rámci svojich možností vyvíja úsilie o skvalitňovanie služieb občanom, podnikateľským a ďalším subjektom, takisto o nastavenie prepojenia agend a iných dát, tento projekt je výbornou príležitosťou na to, aby mesto disponovalo kvalitnými, presnými, aktuálnymi a konzistentnými dátami, ale aj nástrojmi, ktoré umožnia tieto dáta vyhodnocovať, interpretovať a editovať," priblížila hovorkyňa.

Realizácia projektu podľa nej sľubuje nielen skvalitnenie dátových zdrojov mesta, ale aj zrýchlenie byrokratických procesov, otvorenie samosprávy navonok a zefektívnenie výmeny informácií medzi oddeleniami mestského úradu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Prešov chce v trende úspešného získavania dotácií pokračovať
Ďalším projektom na žiadosť o financie zo zdrojov Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (OPII) je Strategický plán rozvoja dopravnej infraštruktúry SR.
viac
23.12.2018
Mesto obnoví krytú plaváreň, vyčlenilo na to vyše milión eur
Na rekonštrukciu mestskej plavárne v Trebišove vyčlenilo v stredu (19. 12.) mestské zastupiteľstvo sumu 1 135 000 eur. Prostriedky pôjdu z rezervného fondu mesta. Zároveň poslanci schválili zámer dokončenia rekonštrukcie plavárne v celkovej predpokladanej hodnote 1 951 000 eur.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
17.04.2023
Mesto získalo dotáciu na manažment údajov
Mesto Levice získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 316 776 eur na projekt Manažment údajov mesta Levice. Samospráva bola úspešná vo výzve sprostredkovateľského orgánu pre Operačný program Integrovaná infraštruktúra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %