Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.04.2024 04:05

Na rozvoj regiónov či zachovávanie tradícií je možné získať grant


Nadácia SPP


Na rozvoj regiónov, zachovávanie tradícií, revitalizácie životného prostredia a zlepšovanie kvality života ľudí na Slovensku je možné získať grant. Projekty sa dajú predkladať elektronicky do 5. mája. Informovala o tom Nadácia SPP, ktorá spúšťa nový ročník grantového programu SPPoločne pre komunity.


Na podporu komunít sa rozdelí 200.000 eur. "V tomto ročníku sme do názvu programu pridali podtitul Spoznaj svoj región, svoju obec, svoje mesto, lebo sa domnievame, že tento rozmer sa nám postupne zo života začína vytrácať. Chceme, aby mladší i starší boli hrdí na miesto, kde žijú, aby spoznali históriu tejto lokality, jej blízke aj širšie okolie, pamiatky a výnimočné miesta, zvyklosti a komunitu, v ktorej pôsobia," uviedla správkyňa nadácie Eva Guliková.         

Zapojiť sa môžu organizácie, ktoré majú projekty spojené s ochranou životného prostredia a udržateľnosťou či nápady ako spájať rôzne generácie či komunity žijúce v jednom regióne. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3000 eur. Zároveň aktivity projektu musia byť zrealizované do 31. októbra.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2019
Nadácia Orange opäť spája ľudí v komunitách pre lepší svet
Nadácia Orange už 20 rokov spája ľudí prostredníctvom svojich programov a aktivít pre lepší svet. Vďaka podpore aktívnych ľudí, skupín i organizácií prispieva k pozitívnej zmene spoločnosti a mení Slovensko na lepšie miesto pre život.
viac
23.03.2021
Grantová výzva Ekoobec 2021 zameraná na rozvoj cyklistiky a ekologickej dopravy
Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis vyhlasuje 8. ročník grantového programu Ekoobec. Jeho cieľom je podporiť ekologické projekty a riešenia a energetickú efektívnosť, predovšetkým v obciach v lokalitách v okolí závodov Slovenských elektrární.
viac
06.05.2021
Grant vo výške 80 000 eur podporí 12 projektov na rozvoj cyklodopravy
Nová regionálna cyklotrasa, nabíjacie stanice pre elektrobicykle, kilometre nového značenia aj bezplatná požičovňa bicyklov. I tieto projekty podporia z grantovej výzvy Ekoobec 2021, zameranej na rozvoj cyklodopravy.
viac
20.02.2024
Na podporu pohybu detí a mládeže možno získať grant
Na podporu pohybu detí a mládeže vrátane osôb so zdravotným znevýhodnením možno získať grant. Organizácie, ktoré sa tejto oblasti venujú, môžu svoje projekty predkladať elektronicky do 11. marca. TASR o tom informovala Nadácia SPP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %