Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
13.11.2021 03:50

Na Štadióne Rudolfa Čilíka na Skalke pripravujú umelé zasnežovanie


Ilustračná snímka, zdroj: Bystricoviny


Na in-line dráhe Štadióna Rudolfa Čilíka na Skalke pri Kremnici pripravujú umelé zasnežovanie. Ako pre TASR uviedla kremnická viceprimátorka Iveta Ceferová, priaznivcov bežeckého lyžovania by novinka mohla potešiť už túto zimnú sezónu.


Na zimnú bežkársku sezónu sa v Kremnických vrchoch pripravujú už od mája, trate budú upravovať, kým to dovolí počasie. „Trate sú prekosené, odstránené sú nálety v okolí tratí, odvetvovali sa stromy, ktorých konáre by bránili napadnutiu snehu, prípadne by poškodzovali techniku. Odpílili sa aj stromy, ktoré sa nakláňali do tratí a mohli by v zimnej sezóne ohroziť lyžiarov či ratrakárov upravujúcich lyžiarske bežecké trate,“ priblížila Ceferová.       

Na Štadióne Rudolfa Čilíka sú trate pre bežecké lyžovanie už kompletne pripravené, samospráva aktuálne pracuje na umelom zasnežovaní, ktoré by mohlo byť k dispozícii už počas najbližšej zimy. Južný a severný okruh na kremnickej strane Kremnických vrchov sú podľa viceprimátorky na zimnú sezónu pripravené približne na 60 percent.       

Mesto Kremnica upravuje spoločne so samosprávou Banskej Bystrice a dobrovoľníkmi na Skalke a v jej širšom okolí približne 100 kilometrov lyžiarskych bežeckých tratí rôznej obtiažnosti. „Veríme, že tak ako aj v iných rokoch poskytneme pri dobrej snehovej nádielke jedny z najkrajších a kilometrovo najdlhších kvalitne upravených lyžiarskych bežeckých tratí na Slovensku všetkým milovníkom tohto športu,“ dodala Ceferová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.01.2019
Tržnicu chcú obnoviť, mesto má plány aj na Skalke
Dokončenie rekonštrukcie Zechenterovej ulice, obnova mestskej tržnice pri parkovisku či postupné kroky na prípravu nových nájomných mestských bytov. Aj to sú plány, ktoré má v tomto roku kremnická samospráva.
viac
23.12.2021
Na Skalke pri Kremnici pripravili takmer 20 metrov dlhý ľadopád
Takmer 20 metrov dlhý ľadopád je novou adrenalínovou atrakciou v lokalite Skalka v Kremnických vrchoch. Ľadovú lezeckú stenu pripravila samospráva Kremnice spoločne s Horskou záchrannou službou (HZS) Kremnické vrchy, pre verejnosť bude otvorená od soboty (25. 12.).
viac
31.05.2022
Via ferraty na Skalke budú pre návštevníkov prístupné od začiatku júna
Via ferraty na Skalke pri meste Kremnica budú po zimnej uzávere od stredy (1. 6.) opäť prístupné pre návštevníkov. Začiatku letnej sezóny predchádzala kontrola via ferratových trás i cvičenia horských záchranárov. Na oficiálnej stránke o tom informuje mesto Kremnica.
viac
31.05.2023
Ferraty na Skalke budú pre verejnosť otvorené od začiatku júna
Via ferraty na Skalke pri Kremnici budú pre verejnosť opätovne otvorené od 1. júna. Začiatku letnej sezóny predchádzala periodická ročná prehliadka Via ferratového sveta aj ferratových trás na hrebeni Kremnických vrchov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %