Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.04.2023 11:40

Národný park chce v meste vybudovať stredisko environmentálnej výchovy


Ilustračná snímka: (tasr).


Správa Národného parku (NP) Muránska planina chce v administratívnej budove v Tisovci vybudovať stredisko environmentálnej výchovy. Slúžilo by ako vzdelávacie centrum, v ktorom by bolo možné organizovať školu v prírode.


Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Predmetom súťaže je spracovanie architektonického návrhu a následne projektovej dokumentácie rekonštrukcie administratívnej budovy a budovy skladov v Tisovci. Celková predpokladaná hodnota zákazky predstavuje sumu viac ako 145 000 eur, uchádzači môžu ponuky predkladať do 24. apríla.

"Budova strediska bude ponúkať okrem ubytovania, jedálne, plne vybavenej kuchyne a sociálnych zariadení aj priestory, kde budú prebiehať rôzne výučbové programy zamerané na environmentálnu výchovu. Priestory svojím vybavením poskytnú žiakom základných škôl a ich učiteľom možnosti efektívne a zaujímavou formou vzdelávať sa v oblasti ochrany prírody, ekológie, zoológie, botaniky a anorganiky," priblížila na sociálnej sieti Správa NP Muránska planina.

Stredisko environmentálnej výchovy v Tisovci má v budúcnosti slúžiť výlučne ako škola v prírode a vzdelávacie centrum, nebude tu zriadené návštevnícke centrum ani služby pre turistov. Predpokladané investičné náklady na realizáciu projektu odhaduje Správa NP Muránska planina na približne 1,75 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2020
Envirorezort predstavil zonáciu NP Muránska planina
Ministerstvo životného prostredia predstavilo projekt zonácie Národného parku Muránska planina. Ide o prvý návrh zonácie podľa kritérií, ktoré určila novela zákona o ochrane prírody a krajiny. Tá platí od 1. januára 2020.
viac
12.03.2020
Lesníci chcú z NP Muránska planina spraviť prírodný park
Vlastníci nechcú zrušiť Národný park (NP) Muránska planina, chcú ho len v zmysle zákona prekategorizovať na druh chráneného územia prírodný park. Informoval o tom riaditeľ Mestských lesov Tisovec Karol Kubíni.
viac
16.06.2021
Stredisko praktickej environmentálnej výchovy SAŽP Dropie prejde premenou
Environmentálna výchova a vzdelávanie má pevné miesto v štruktúre Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) prakticky od jej vzniku. Zažila fázy rozmachu a budovania siete štátnych stredísk environmentálnej výchovy, ale aj fázy stagnácie a hľadania svojej úlohy a poslania v súčasnom svete.
viac
21.04.2022
Obce v okrese Revúca sa chcú uchádzať o financie z prvej zelenej výzvy
Samosprávy v okrese Revúca vítajú možnosť čerpať financie v rámci prvej zelenej výzvy slovenského plánu obnovy a odolnosti s cieľom rozvíjať turizmus v národnom parku Muránska planina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %