Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
07.06.2022 10:35

Neplatičom daní nechá mesto zadržať vodičský preukaz


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Vranov nad Topľou pristupuje k novému spôsobu vymáhania daňových nedoplatkov, dlžníkom nechá zadržať vodičský preukaz. Umožňuje mu to novela zákona o správe daní účinná od januára 2020.


Samospráva preto daňovníkom radí, aby si skontrolovali, či nemajú pozdĺžnosti voči mestu na miestnych daniach a poplatkoch a vyhli sa tak možnej exekúcii.

Ako informuje mesto na svojej internetovej stránke, vymáhanie daňových nedoplatkov patrí dlhodobo k jeho prioritám. Keďže náročný a zdĺhavý proces trvajúci aj niekoľko rokov končí často neúspešne, mesto sa rozhodlo využiť možnosť pristúpiť k výkonu exekúcie zadržaním vodičského preukazu. "Pred začatím daňovej exekúcie správca dane preverí, či daňový dlžník je držiteľom vodičského preukazu. Následne vydá rozhodnutie o začatí daňového exekučného konania a dlžníkovi zašle daňovú exekučnú výzvu, v ktorej ho upozorní, že v prípade neuhradenia vymáhaného nedoplatku v určenej lehote vydá daňový exekučný príkaz na zadržanie vodičského preukazu," ozrejmil referát daní a poplatkov mestského úradu s tým, že tento príkaz smeruje na políciu. Políciou zadržaný vodičský preukaz sa neplatcovi dane vráti po vyrovnaní vymáhaného nedoplatku.

"Zároveň vyzývame všetkých daňových dlžníkov, aby aktívne komunikovali a spolupracovali so správcom dane pri hľadaní riešení na likvidáciu, respektíve postupné znižovanie daňových nedoplatkov," doplnil referát s tým, že o výške nedoplatku na daniach sú všetci daňoví dlžníci pravidelne informovaní formou výziev.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Obyvatelia môžu mestu zasielať podnety cez web i aplikáciu
Mesto Vranov nad Topľou sa zapojilo do portálu Odkazprestarostu.sk, ktorý umožňuje obyvateľom a návštevníkom mesta jednoducho a rýchlo nahlásiť problémy, ktoré ich trápia.
viac
05.10.2016
Výskum na Vodnom hrade odkryl renesančné pivnice
Archeologický výskum v areáli gymnázia vo Vranove nad Topľou odkryl priestory renesančných pivníc. Odborní pracovníci v nich zachytili tiež pozostatky stredovekých murív pravdepodobne Vodného hradu, ktorý bol postavený v 15. storočí.
viac
29.11.2019
Mesto zvýšilo poplatky za odpad i dane
Prijatím nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) rozhodli vo štvrtok poslanci mestského zastupiteľstva vo Vranove nad Topľou o zvýšení poplatkov za zvoz a likvidáciu odpadov a tiež miestnych daní.
viac
11.04.2020
Vranov nad Topľou očakáva stratu 1,8 až 2,5 milióna eur
V súvislosti s ekonomickými dosahmi pandémie nového koronavírusu očakáva mesto Vranov nad Topľou výpadok svojich príjmov z podielových daní v sume približne 1,8 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %