Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
20.01.2024 01:05

Nové asistenčné centrum NSK v Leviciach bude pomáhať pri tvorbe projektov


Ilustračná snímka NSK


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) otvoril v Leviciach nové asistenčné centrum, ktoré bude v regióne pomáhať pri tvorbe projektov a získavaní financií z európskych fondov.


Ako informoval NSK, ide v poradí o siedme takéto pracovisko, ktoré v kraji pomáha predovšetkým samosprávam pri čerpaní dotačných zdrojov z Európskej únie. "V Leviciach pracuje asistenčné centrum od stredy (17. 1.). Ďalšie už fungujú v Nitre, Nových Zámkoch, Topoľčanoch, Komárne, Štúrove a v Zlatých Moravciach, kde pomáhajú s podávaním projektov na rozvoj nášho kraja," uviedol Úrad NSK.         

Úlohou centier je sprostredkovanie informácií o čerpaní európskych zdrojov, ale aj bezplatná pomoc pri písaní projektov. "Je to veľká pomoc v prvom rade pre menšie obce v okrese, ale dôležitú úlohu zohrávajú aj pri zosúladení jednotlivých rozvojových investícií, aby región dynamicky napredoval," uviedol pred časom NSK.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Komárno buduje v časti Veľký Harčáš nové komunitné centrum
Mesto Komárno buduje nové komunitné centrum v mestskej časti Veľký Harčáš. Výstavba sa začala v máji, ukončená by mala byť do konca tohto roka.
viac
20.10.2017
Nové priestory klientskeho centra MV SR poskytnú komplexné vybavenie občanov
V záujme skvalitnenia poskytovaných služieb a komplexného vybavenia občanov na jednom mieste oznamuje mesto Žilina, že dve pracoviská Mestského úradu v Žiline budú od 30. októbra 2017 presťahované do priestorov budovy Europalace Žilina, Vysokoškolákov 8556/33, Žilina.
viac
05.02.2020
V meste pribudnú nové wifi zóny s bezplatným internetom
V Leviciach pribudne už čoskoro desať nových bezplatných wifi zón. Mesto ich vybuduje v rámci projektu Wifi pre Levice, na ktorý získalo z fondov Európskej únie takmer 14-tis. eur.
viac
11.07.2023
Nové asistenčné centrum pomôže samosprávam čerpať peniaze z EÚ
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v pondelok otvoril v Nitre v poradí druhé asistenčné centrum. Jeho úlohou je pomáhať samosprávam a neskôr aj podnikateľom pri čerpaní financií z fondov Európskej únie (EÚ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %