Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
27.09.2021 02:30

Nové Mesto hľadá riaditeľa EKO-podniku VPS


Ilustračná snímka


Bratislavské Nové Mesto hľadá nového riaditeľa miestneho EKO-podniku VPS. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. októbra.


Mestská časť o tom informuje na webovej stránke i sociálnej sieti, kde zároveň zverejnila aj požiadavky na kandidátov. Post riaditeľa podniku sa uvoľnil po tom, ako sa v auguste funkcie vzdal jeho bývalý šéf Vladimír M., ktorý je obvinený zo zločinu prijímania úplatku a podplácania.         

Situáciou by sa malo zaoberať aj miestne zastupiteľstvo na svojom utorňajšom (28. 9.) rokovaní. Témou je informácia o postupe zriaďovateľa vo vzťahu k svojej príspevkovej organizácii. V tejto súvislosti už starosta Nového Mesta Rudolf Kusý požiadal miestneho kontrolóra Martina Böhma, aby v organizácii vykonal okamžitú kontrolu. "Zameraná je najmä na kontrolu zákonnosti, účinnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení a nakladaní s majetkom a majetkovými právami v tejto organizácii," uvádza sa v predloženom materiáli. Výsledky budú podkladom pre ďalšie kroky samosprávy. Súčasne sa navrhuje vykonať kontrolu externým subjektom.       

Polícia zadržala exriaditeľa EKO-podniku 20. augusta. Zobrať mal úplatok za neukončenie prenájmu parkoviska, ktoré si prenajíma súkromná spoločnosť. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin prijímania úplatku a podplácanie. Vladimír M. označil konanie za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje. Postu šéfa podniku sa preto vzdal.       

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí správa a údržba obecného majetku, ako je budova Tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa tiež koseniu i čistote verejných priestranstiev. Jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Bratislavské Nové Mesto bude mať svoju prvú wifi zónu
Zóna s bezplatným pripojením na internet by mala vzniknúť v parku na Račianskom mýte. Mestská časť totiž v rámci projektu Európskej komisie WiFi4EU získala dotáciu 15.000 eur.
viac
18.11.2019
Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto podpísali memorandum o spolupráci
Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto oficiálne spečatili spoločný postup pri zlepšovaní životného prostredia či verejného priestoru. Staromestská starostka Zuzana Aufrichtová a novomestský starosta Rudolf Kusý podpísali vo štvrtok (14. 11.) v tejto súvislosti memorandum o spolupráci.
viac
20.05.2020
Nové Mesto pripravuje veľkú zmenu rozpočtu pre pandémiu COVID-19
Bratislavské Nové Mesto sa, podobne ako ďalšie bratislavské mestské časti či iné samosprávy, pripravuje na veľkú zmenu rozpočtu v súvislosti s dosahmi pandémie nového koronavírusu.
viac
24.11.2023
Bratislava: Nájom bytov vo vlastníctve mesta bude mať nové pravidlá
Nájom bytov vo vlastníctve hlavného mesta bude mať v budúcnosti nové pravidlá. Vyplýva to z nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré vo štvrtok schválilo bratislavské mestské zastupiteľstvo. Účinnosť by malo nadobudnúť 1. septembra 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %