Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
06.06.2022 10:35

Obec na rekonštrukciu kultúrneho domu získala vyše 530 000 eur


Obec Plešivec.


Obec Plešivec v okrese Rožňava získala na rekonštrukciu kultúrneho domu od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry dotáciu vo výške viac ako 530 000 eur. Vďaka projektu tak budú môcť budovu na kultúrne účely využívať celoročne. Uviedla to starostka obce Iveta Šušánová.


Rekonštrukcia kultúrneho domu je zameraná na zníženie energetickej náročnosti budovy, samospráva tak docieli aj úsporu výdavkov na energie. "Budeme zatepľovať strechu, fasádu, vymieňať okná. Rekonštruovať sa bude aj kúrenie. V rámci prác, ktoré chceme financovať z vlastných zdrojov, plánujeme zrekonštruovať aj kuchyňu kultúrneho domu," priblížila starostka.

Kultúrny dom v Plešivci bol postavený v 90. rokoch minulého storočia a od tej doby nebol rekonštruovaný. Keďže budova nie je zateplená, obec ju využíva len počas teplejších mesiacov. "Aj knižnicu sme museli premiestniť do inej budovy, lebo tam nevieme fungovať v zimnom období. Po rekonštrukcii tam premiestnime celú kultúru," dodala Šušánová.

Celkový rozpočet projektu rekonštrukcie kultúrneho domu podľa starostky predstavuje približne 614 000 eur. Samospráva už má vysúťaženého aj dodávateľa prác, tie by mali trvať 11 mesiacov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
04.02.2019
Meštiansky dom č. 55 v Kežmarku obnovia vďaka dotácii
Meštiansky dom na Hlavnom námestí v Kežmarku obnovia vďaka dotácii z Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Na pondelkovom rokovaní o tom rozhodli poslanci, ktorí Múzeu v Kežmarku schválili príspevok vo výške 204.000 eur.
viac
09.03.2020
Z nevyužívanej budovy bývalej školy spravia zariadenie pre seniorov
V obci Píla v okrese Žarnovica sa rozhodli nájsť nové využitie pre nevyužívanú budovu bývalej základnej školy. Vďaka dotácii z objektu spravia zariadenie sociálnych služieb pre seniorov.
viac
23.11.2020
Exteriér a interiér kultúrneho domu čaká rekonštrukcia za 3,7 milióna eur
Mesto Šaľa zrekonštruuje kultúrny dom v Šali. Do súťaže na dodávateľa prác sa prihlásilo šesť uchádzačov, zákazku získala s cenou 3,7 milióna eur šalianska spoločnosť Menert.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %