Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
21.05.2022 09:55

Osobnosti horských krajín si prevzali ocenenia


Spoločná snímka ocenených súťaže Osobnosť horských krajín


Spoločný projekt Poľska a Slovenska – Osobnosť horských krajín, poznal ocenených za ostatné dva roky. Jedným z nich je aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.


Cieľom súťaže, ktorá sa koná pravidelne už od roku 2005, je popularizovať ľudí, činnosti a úspechy na horskom území Slovenska a Poľska, ktoré môžu byť vzorom a inšpiráciou aj pre ostatných. Zároveň môžu významným spôsobom prispieť k rozvoju poľských a slovenských horských zemí. Ocenenie udeľuje komisia menovaná združením Koalície horských značiek v poľskom Žyvci.

V piatok 20. mája 2022 v priestoroch Hotel Koliba Gréta v Liptovskej Sielnici boli odovzdané ocenenia za roky 2020 a 2021 (kvôli vtedy platným protipandemickým opatreniam). Slávnostného podujatia sa zúčastnil aj honorárny konzul Poľskej republiky na Slovensku Tadeusz Frąckowiak, ktorý vyzdvihol aj cezhraničnú spoluprácu medzi Poľskom a Slovenskom.

Jeden z ocenených, predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger poznamenal, že Slovensko je krajina, ktorá má druhú najdlhšiu hranicu práve s Poľskom. „Ocenenie považujem za ocenenie všetkých, ktorí robili s nami a majú zásluhu aj na rozvoji cestovného ruchu. Všetci pracujeme srdcom pre Slovensko a pre Poľsko. Veľmi dôležité je, že okrem blízkosti jazykov máme blízko aj srdcia. Hovorí sa, že tí, čo majú srdcia blízko, dokážu veľké veci. A to sa podarilo,“ uviedol Branislav Tréger.

Ocenenie Osobnosť horských krajín – rok 2020:

Lucia Králiková a Martin Králik (v kategórii malý podnikateľ): stoja za inovatívnym projektom fascinujúcej galérie plnej optických ilúzií. 

Dušan Trizna (v kategórii osobnosť horských zemí): patril k svetovej skialpinistickej špičke, je dobrovoľníckym organizátorom športových a kultúrnych podujatí v Liptove. 

Branislav Tréger (v kategórii politik – samosprávca): od roku 2008 primátor mesta Liptovský Hrádok, aktuálne aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska.

Ocenenie Osobnosť horských krajín – rok 2021:

Viktor Devečka (v kategórii malý podnikateľ): pozitívne reprezentuje región doma i v zahraničí výrobou dizajnovo atraktívnych lyží. Ich výroba je založená na high-tech ekologickom prístupe. 

Anton Považský (v kategórii stredný podnik): založil rodinný podnik, organizuje benefičné podujatia a zážitkovú gastronómiu. Patrí k spoluorganizátorom podujatia Envirodeň. 

Autor: Zdroj: (zmos.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2016
Cezhraničný projekt podporí pútnický turizmus
Slávnostným podpisom partnerskej zmluvy projektu Svetlo z východu vyvrcholil 15. novembra prvý deň Inovačného fóra East room v Prešove, ktorý pokračoval do 16. novembra.
viac
28.04.2017
Nový poľsko-slovenský projekt prinesie rozhľadňu aj cyklotrasu
Vďaka cezhraničnej spolupráci vybudujú, okrem iného, novú cyklotrasu na slovensko-poľskej hranici. Bude kopírovať historickú cestu Jozefínka.
viac
06.06.2018
Osobnosti horských zemí z Liptova
Prvá júnová sobota patrila Osobnostiam horských zemí. V poľskom mestečku Žywiec ich udeľovala odborná komisia slovenských a poľským osobnostiam v rôznych kategóriách. Dve kategórie ovládli šikovní Slováci.
viac
25.06.2021
PSK získal druhé miesto v národnej súťaži o naj propagačný materiál
Prešovský samosprávny kraj uspel v celoslovenskej prestížnej súťaži o najkrajšiu knihu a propagačný materiál o Slovensku za rok 2020. So svojou brožovanou publikáciou Sestry Prešovského kraja, ktorá vznikla k rovnomennému projektu v spolupráci s fotografom Jánom Štovkom, kraj získal druhé miesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %