Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
07.10.2022 12:35

Palúdzku s L. Ondrašovou chcú prepojiť mostom pre cyklistov i peších


Ilustračná snímka.


Liptovskomikulášske mestské časti Palúdzka a Liptovská Ondrašová plánuje radnica prepojiť mostom pre cyklistov a peších ponad Váh.


Mesto objednalo štúdiu realizovateľnosti premostenia oboch brehov rieky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

"Zjednodušíme tak spojenie pre peších a cyklistov medzi týmito mestskými časťami a ľudia nebudú musieť ísť naokolo popri frekventovanej ceste I/18," priblížila hovorkyňa. Realizáciu by chceli financovať z eurofondov, predpokladajú ju na roky 2024 až 2025.

Cyklistov, ktorí v Okoličnom prechádzajú cez cestu I/18 na Podbreziny, by viac nemali ohrozovať autá. Mestský úrad pripravuje nový projekt, ktorý ich nasmeruje popod most pri rieke Smrečianka. "Podjazd by sme mohli využívať už za dva roky," doplnila Čapčíková.

Hovorkyňa uviedla, že radnica v uplynulom období iniciovala aj zriadenie združení, ktoré sa zaoberajú cyklochodníkom od Liptovskej Ondrašovej po Vlachy a úsekom od Okoličného do Liptovského Hrádku. Aktuálne existuje projektová dokumentácia na úsek Liptovská Ondrašová - Liptovská Sielnica, na zvyšných sa pracuje.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2016
Znížením dane za letné terasy chce radnica oživiť centrum mesta
Samospráva Liptovského Mikuláša sa rozhodla bojovať s vyľudneným hlavným námestím.
viac
02.09.2016
Rekonštrukcia ušetrí mestu vyše stotisíc eur ročne
Liptovskomikulášska radnica získala maximálnu výšku príspevku na projekt zníženia energetickej náročnosti objektu mestského úradu, takmer dva milióny eur. V súčasnosti už v plnom nasadení pracujú stavbári na rekonštrukcii.
viac
29.04.2021
Liptovský Mikuláš zažiadal o nenávratné zdroje vo výške 300 000 eur
Žiadosti o získanie nenávratných finančných prostriedkov vo výške približne 300 000 eur podali za uplynulé týždne liptovskomikulášski mestskí úradníci.
viac
04.01.2023
Prvý raz po štyroch rokoch nevstúpil L. Mikuláš do nového roka v provizóriu
Prvý raz po štyroch rokoch nevstúpilo mesto Liptovský Mikuláš do nového roka v rozpočtovom provizóriu. Mestskí poslanci minulý týždeň nadpolovičnou väčšinou schválili návrh rozpočtu na rok 2023 na úrovni 42 miliónov eur. Primátor mesta Ján Blcháč ho označil za úsporný.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %