Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
11.04.2023 03:20

Plážové kúpalisko v Bojniciach chce mesto postupne zrekonštruovať


Plážové kúpalisko v Bojniciach.


Verejnosť sa na Plážovom kúpalisku v Bojniciach ani v tomto roku neokúpe. Mesto má záujem priestor zrekonštruovať, obnovu chce rozdeliť na viacero častí. Prvou by mala byť revitalizácia prírodnej plochy. Žiadať na to bude mimorozpočtové zdroje.


Mesto s plážovým kúpaliskom do budúcna počíta, je to nutná služba, ktorú chce zabezpečovať nielen pre obyvateľov Bojníc, skonštatovala viceprimátorka Antónia Kováčová Píšová. "Ide aktuálne o dosť ťažkú tému, vzhľadom na to, že plážové kúpalisko nie je v dobrom stave a nie je ani v stave na kúpanie," spomenula Kováčová Píšová.

Samospráva o stave kúpaliska a jeho obnove podľa nej viackrát rokovala, rovnako dala vypracovať štúdiu kúpaliska. "Musím však povedať, že aktuálne, najrýchlejšie a finančne najdostupnejšie riešenie je, že by sme najskôr riešili ako prvú etapu v podobe revitalizácie prírodnej plochy. Následne, neskôr druhú etapu, ktorá by zahŕňala obnovu bazénov, revitalizáciu zadnej časti kúpaliska," priblížila.

Realizáciu prvej etapy obnovy kúpaliska mesto v tomto roku podľa jeho viceprimátorky nestihne. "Plážové kúpalisko nie je teda investíciou, ktorú budeme aktuálne realizovať aj kvôli tomu, že čakáme, ako dopadne schválenie projektov zaradených do tzv. udržateľného mestského rozvoja, kam sme práve zaradili revitalizáciu prírodnej plochy," ozrejmila Kováčová Píšová. Ak by sa mestu podľa nej podarilo získať na projekt financie, s investíciou začne i skôr.

Možnosť okúpať sa na plážovom kúpalisku nemala verejnosť ani minulý rok, využiť ho mohli návštevníci len na opaľovanie sa. Zabezpečiť rekonštrukciu areálu chcela samospráva už niekoľko rokov, k realizácii však nakoniec neprišlo.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2019
Zámer obnovy Esterházyho paláca dostal zelenú, mesto prenájme pozemky
Zámer rekonštrukcie schátraného Esterházyho paláca na Kapitulskej ulici v historickom centre Bratislavy dostal vo štvrtok zelenú.
viac
03.08.2019
Tornaľa plánuje zrekonštruovať kúpalisko, s prácami chcú začať budúci rok
Rekonštrukcia plážového kúpaliska v Tornali v Revúckom okrese, ktoré je tohto roku mimo prevádzky, je jedným z aktuálnych investičných zámerov miestnej samosprávy. TASR to potvrdila primátorka Anna Szögedi s tým, že do prác by sa chceli pustiť budúci rok.
viac
05.06.2020
Súťaž na revitalizáciu Slanického ostrova umenia
Žilinský samosprávny kraj vyhlásil urbanisticko-architektonickú súťaž na revitalizáciu Slanického ostrova. Súťažné návrhy je možné predkladať do 27. júla 2020. Víťaz získa odmenu vo výške tritisíc eur.
viac
11.03.2022
Plážové kúpalisko je v havarijnom stave, mesto ho chce zrekonštruovať
Samospráva Bojníc chce zabezpečiť rekonštrukciu plážového kúpaliska. Športový a rekreačný areál v správe technických služieb (TS) je v havarijnom stave. Financie na jeho obnovu chce mesto získať z Fondu na spravodlivú transformáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %