Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.09.2022 02:25

Počas Týždňa dobrovoľníctva je pre záujemcov pripravených viac ako 500 aktivít


Banner.


Počas Týždňa dobrovoľníctva je od 16. do 22. septembra pre záujemcov pripravených viac ako 500 aktivít. Celkovo sa do 14. ročníka celoslovenskej kampane prihlásilo 250 organizácií.


"Veríme, že myšlienka akéhosi reštartu po pandémii a počas prebiehajúceho konfliktu na Ukrajine prinesie do mnohých organizácií nový závan dobrovoľníctva a dobrovoľníkov," skonštatovala koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva na národnej úrovni Veronika Kosková.

Dobrovoľníci si už teraz môžu vybrať z veľkej ponuky jednorazových dobrovoľníckych aktivít, ktoré pripravujú napríklad občianske združenia, školy, centrá voľného času, knižnice, múzeá, zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb či samosprávy.

"Miestne organizácie vytvorili stovky príležitostí vyskúšať si dobrovoľnícku prácu, venovať svoj čas užitočnej pomoci v bezprostrednom okolí, ako i spoznať samotné organizácie a podobných ľudí, ktorí myslia popri vlastných potrebách na druhých," dodala Kosková.

Program pre dobrovoľníkov je dostupný na webovej stránke www.tyzdendobrovolnictva.sk, kde sa môžu na aktivitu priamo nahlásiť. Každá z nich je limitovaná obmedzeným počtom dobrovoľníkov, pričom prihlasovanie je možné najneskôr do dvoch dní pred konaním dobrovoľníckej činnosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2018
Mladí ľudia budú opäť pomáhať dobrovoľníctvom komunitám v meste
Mladí ľudia budú môcť opäť po roku ukázať, že im záleží na Prievidzi a zaujíma ich, čo sa v nej deje. Od 2. do 10. júna tam uskutočnia týždeň dobrovoľníckych aktivít pod názvom Mladí pre Prievidzu.
viac
08.09.2020
Týždeň dobrovoľníctva sa blíži
12. ročník celoslovenskej kampane sa uskutoční od 16. septembra a potrvá do 22. septembra 2020. Súčasťou tohtoročného Týždňa dobrovoľníctva bude aj podujatie Naše mesto.
viac
27.06.2022
Štartuje kampaň Európsky týždeň mobility, témou bude Lepšia dostupnosť
Na Slovensku štartuje kampaň Európsky týždeň mobility (ETM). Tento rok bude témou Lepšia dostupnosť, s mottom Cestujme zodpovedne. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michaela Pšenáková.
viac
16.09.2022
KSK a PSK sa zapájajú do Európskeho týždňa mobility rôznymi aktivitami
Košický samosprávny kraj (KSK) a Prešovský samosprávny kraj (PSK) sa opäť zapoja do kampane Európskeho týždňa mobility (ETM), ktorý sa každoročne koná od 16. do 22. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %