Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.11.2022 12:35

Pod Oravským hradom budú prvýkrát vianočné trhy s remeselníkmi


Oravský hrad.


Vianočné trhy s remeselníkmi sa tento rok prvýkrát uskutočnia pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Pripravujú ich na posledný adventný víkend, a to od piatka 16. decembra do nedele 18. decembra.


Informoval o tom Ondrej Šeliga, manažér Miestnej akčnej skupiny Orava, ktorá je spoluorganizátorom podujatia.

"Lokálni výrobcovia budú prezentovať originálne produkty a nápady na darčeky zhotovené so zmyslom pre detail. Do programu sme zaradili harmonikára, Oravských richtárov, "repete", ale aj ďalšie folklórne skupiny. Návštevníci sa môžu tešiť na súťaž o najkrajšiu vianočnú ozdobu, pečenie vianočných oblátok, koledy, betlehem, vystúpenie sokoliarov i na zvieratká," povedal Šeliga.

Doplnil, že v Oravskom Podzámku nebude chýbať ani predaj keramiky, byliniek, včelích produktov, medovníkov a vianočných ozdôb. Organizátori chcú podľa Šeligu návštevníkom priniesť nielen atmosféru trhov pod hradom, ale najmä navodiť predvianočnú náladu s kultúrnym programom. Podotkol, že štvrtá adventná nedeľa sa zameria špeciálne na deti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2019
Na Bratislavskom hrade sa začali vianočné trhy
Na Bratislavskom hrade sa začali štvrtým rokom vianočné trhy, ktoré organizuje Národná rada (NR) SR rozsvietením vianočného stromčeka pred budovou parlamentu.
viac
18.08.2022
Na Oravskom hrade bude v závere prázdnin týždeň s grófom Draculom
Pri príležitosti stého výročia prvého čiernobieleho nemého hororového filmu Nosferatu – symfónia hrôzy, ktorý sa nakrúcal na Oravskom hrade, tam bude program na celý týždeň. Informovala o tom riaditeľka správcovského Oravského múzea Mária Jagnešáková.
viac
25.10.2022
Do hlavného mesta sa tento rok vrátia tradičné vianočné trhy
Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.
viac
17.12.2022
Pod Oravským hradom sa začali vianočné trhy
Detským vystúpením pri betleheme sa v piatok začali vianočné trhy pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Trvať budú do nedele (18. 12.) a návštevníkom ponúknu kultúrny program, prezentáciu lokálnych výrobcov i ukážky pečenia vianočných oblátok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %