Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.11.2022 12:50

Polopodzemné kontajnery v meste dostanú inteligentný zámok


Ilustračná snímka, zdroj: Odpady-portal


Polopodzemné kontajnery v Nových Zámkoch budú vybavené inteligentnými zámkami. Vďaka nim budú môcť komunálny odpad do kontajnerov vhadzovať iba obyvatelia lokality, v ktorej sú umiestnené. Vyplýva to z informácií mestského úradu.


Opatrenie sa týka 17 nových stojísk, ktoré budú onedlho odovzdané do užívania. "Odpad do týchto kontajnerov už nebude môcť vhadzovať hocikto. Aby sme v čo najväčšej miere obmedzili príležitosti pre odpadovú turistiku a zabezpečili krajší a čistejší vzhľad stojísk, nádoby budú uzamknuté prostredníctvom inteligentných zámkov," vysvetlil mestský úrad.       

Čip na otváranie zámku dostane každá domácnosť, ktorá bude nové kontajnery využívať. Prostredníctvom domových dôverníkov budú distribuované v priebehu budúceho týždňa. "Zavedenie inteligentných zámkov je prvým krokom k spravodlivejšiemu množstvovému zberu a k zníženiu nákladov na likvidáciu komunálneho odpadu. Postupne zámky plánujeme rozšíriť aj na existujúce stojiská polopodzemných kontajnerov," doplnil magistrát.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2020
Mesto zriadilo krízové a karanténne centrum pre ľudí bez domova
Mesto Nové Zámky zriadilo krízové centrum a karanténne zariadenie pre ľudí bez domova. Mesto im zabezpečilo prístup k zdravotnej starostlivosti, testovanie na nový koronavírus a v prípade nutnosti aj pobyt v karanténe.
viac
24.07.2020
Mesto chce z karanténneho strediska vytvoriť kontaktný bod
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť z karanténneho strediska na Sihoti terénny kontaktný bod pre občanov bez prístrešia.
viac
05.03.2021
Novozámčania môžu hlasovať o verejnoprospešných projektoch
V Nových Zámkoch sa o financie z participatívneho rozpočtu uchádza 11 verejnoprospešných projektov. O tom, ktorý z nich bude podporený, rozhodne verejnosť v elektronickom hlasovaní.
viac
04.05.2021
Nemocnica otvorila prvé centrum postcovidovej starostlivosti
Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky otvorila vo svojich priestoroch centrum postcovidovej starostlivosti. Zriadenie centra súvisí s nárastom počtu pacientov, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a následky pociťujú dlhé mesiace.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %