Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.12.2023 12:55

Poslanci schválili nový cenník pre klientov Domova pri kaštieli


Domov pri kaštieli - logo


Klienti Domova pri kaštieli v Žiari nad Hronom zaplatia za sociálne služby viac. Sociálne služby poskytované a zabezpečované mestom Žiar nad Hronom upravuje nový cenník tohto zariadenia.


Žiarski poslanci na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o sociálnych službách a úhradách za sociálne služby poskytované a zabezpečované mestom Žiar nad Hronom, ktoré upravuje cenník tohto zariadenia.         

Vedúca odboru starostlivosti o obyvateľa MsÚ Žiar nad Hronom Monika Minárová vysvetlila, že k optimalizácii poplatkov mesto pristúpilo z dôvodu zvýšenia vstupov pri prevádzke zariadenia a zvýšenia mzdových nákladov na pracovníkov, ktorých je v zariadení aktuálne 26. "I napriek tomu sú to citeľné sumy, pretože k zvýšeniu už len pri týchto mzdových prostriedkoch došlo dvakrát v tomto roku," poznamenala pre TASR.         

Nový cenník zavádza zvýšenie cien o dve eurá denne pre všetkých klientov. Riaditeľka zariadenia Jana Filipčíková priblížila, že poplatky v zariadení závisia od toho, či je klient umiestnený v jednolôžkovej alebo dvojlôžkovej izbe, a tiež v závislosti od odoberanej stravy, či je to racionálna alebo diabetická. Aktuálne je v zariadení, ktoré má kapacitu 40 lôžok, celkom 38 klientov.         

Domov pri kaštieli je situovaný v prístavbe biskupského kaštieľa a jeho zriaďovateľom je mesto Žiar nad Hronom. Otvorené bolo pred rokmi po kompletnej rekonštrukcii priestorov, v ktorých kedysi sídlila škola. V priestoroch s výťahom sa nachádza jedáleň, zimná záhrada, viacúčelová terapeutická miestnosť či kuchynka. Klienti tu majú v dispozícii jednolôžkové a dvojlôžkové izby s vlastným sociálnym zariadením.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2019
V kaštieli chcú zriadiť domov dôchodcov a denný stacionár
Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.
viac
04.07.2019
Žiar nad Hronom: Svoje "áno" si budú môcť čoskoro snúbenci povedať aj v kaštieli
O svadby v Parku Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom je stále väčší záujem. Aj preto sa žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) stále snaží vylepšovať služby, ktoré v tejto súvislosti snúbencom poskytuje.
viac
27.04.2020
Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb
Mesto Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb. Keďže mu skončila zmluva s aktuálnym, prostredníctvom verejnej súťaže hľadá spoločnosť, ktorá mu bude právne služby poskytovať do konca budúceho roka.
viac
13.06.2020
Repliky dobového nábytku prídu do kaštieľa až z ďalekej Číny
Žiarsky biskupský kaštieľ aktuálne pripravujú na sprístupnenie verejnosti. Mesto tam sťahuje expozície aj pamätnú izbu Štefana Moysesa, s ktorým je táto historická pamiatka spätá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %