Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
11.04.2020 01:25

Potraviny z materských škôl rozdá mesto rodinám a seniorom


Snímka zdroj: (dolnykubin.sk).


Nevyužité potraviny z materských škôl v pôsobnosti mesta Dolný Kubín poputujú seniorom do zariadení opatrovateľskej služby, rodinám s maloletými deťmi i do zariadení dočasného bývania.


Radnica sa rozhodla potraviny darovať vzhľadom na celoštátne zatvorenie všetkých škôl v súvislosti so šírením nového koronavírusu v krajine.

„Potravinám, ktoré sme mali naskladnené a nebolo možné ich vrátiť dodávateľovi, sme skontrolovali záručné doby. Tie, ktoré by exspirovali do konca mesiaca máj, sme sa rozhodli darovať. V týchto dňoch si všetci ešte viac uvedomujeme cenu potravín a bolo pre nás nemysliteľné, aby naskladnené jedlo v našich školských kuchyniach skončilo ako odpad,” povedal primátor mesta Ján Prílepok.

Desiatky druhov potravín v celkovej váhe viac ako 70 kilogramov tak podľa primátora budú smerovať k ľuďom, ktorí to v týchto časoch najviac potrebujú. „Ide napríklad o jogurty, vajcia, droždie, zeleninu, maslo, zemiaky, croissanty, ryžu, múku či pudingy,” ozrejmila Katarína Trubanová z oddelenia pre rodinu a krízovú intervenciu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne.

Radnica na základe rozhodnutia krízového štábu mesta a po konzultácii s regionálnym hygienikom uzatvorila materské, základné a základné umelecké školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti v piatok 13. marca. Následne od 16. marca nariadil zatvorenie všetkých škôl a školských zariadení na Slovensku do odvolania aj Ústredný krízový štáb SR. Obmedzenie činnosti sa tak dotklo aj školských kuchýň v materských a základných školách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
V rámci iniciatívy Rozdaj sa dostali rodiny potraviny a drogériu
Viceprimátor Prešova a štyria mestskí poslanci pokračujú s roznášaním potravín a drogérie pre ľudí, ktorí majú v týchto dňoch problém zabezpečiť si základné výrobky dennej spotreby. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
06.10.2020
Mladí výtvarníci skrášlili oporný múr za domovom dôchodcov
Umelecky nadaní žiaci ozdobili svojimi maľbami oporný múr v Zariadení pre seniorov a domove sociálnych služieb v Dolnom Kubíne. Múr počas týždňa dobrovoľníctva premaľovala skupina pomocníkov, finálnu podobu mu dajú mladí výtvarníci, ktorí sa zapojili do jeho skrášľovania.
viac
27.03.2023
Mesto pomôže obyvateľom starších domov s projektom Obnov dom
Mesto Dolný Kubín chce pomôcť obyvateľom starších domov získať finančné prostriedky z projektu Obnov dom.
viac
15.11.2023
Dolnokubínske denné centrum na dva dni otvorí brány verejnosti
Dolnokubínske denné centrum na ulici Obrancov mieru si pripravilo pre verejnosť deň otvorených dverí. Uskutoční sa v stredu 15. a vo štvrtok 16. novembra od 10.00 do 18.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %