Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
17.01.2023 01:30

Pre väčšinu odberných miest sa ceny elektriny nezvýšili


Ilustračná snímka.


Pre väčšinu odberných miest mesta Dudince v Krupinskom okrese sa ceny elektriny v tomto roku nezvýšili. Potvrdil to primátor Dušan Strieborný.


Pripomenul, že verejné obstarávanie na energie robila samospráva vlani vo februári. Platí to aj pre Spojenú školu Dudince. "Vtedy sa nám zvýšili ceny približne trojnásobne v porovnaní s rokom 2021, keď bola suma 52 eur za megawatthodinu (MWh)," spresnil s tým, že väčšinu miest majú vo vysokom tarife. Cena za komoditu je podľa neho 167 eur za megawatthodinu (MWh) bez DPH a distribučných poplatkov. "V porovnaní so súčasnými sú to relatívne dobré ceny," podotkol.

Aj obec Veľká Ves nad Ipľom v okrese Veľký Krtíš má uzatvorené zmluvy na ceny energií i na tento rok. Uviedol to starosta Ladislav Kerata. Zdôraznil, že samospráve stúpli náklady už v roku 2022 a to viac ako trojnásobne. Podľa neho to mesačne za všetky odberné miesta obce bolo zo 766 eur na približne 3000 eur. "S takýmito zálohami máme veľké problémy. To, čo sme roky šetrili, sme vlani minuli na energie," konštatoval. Ako doplnil, zatváranie škôlky a ani obecného úradu však v súčasnosti nehrozí. Obec neuvažuje ani nad tým, že jeho zamestnanci budú robiť z domu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2016
Kladné hospodárenie obce neovplyvnila ani kríza
Nová Ves nad Žitavou v okrese Nitra realizuje z vlastných zdrojov každoročne investície v priemere vo výške 45 000 eur.
viac
15.08.2019
Veriaci sa po roku opäť stretnú na púti pri Studničke
Tisícky pútnikov sa po roku opäť stretnú na tradičnej púti k pútnickému miestu Studnička v obci Nová Ves nad Žitavou v okrese Nitra. Púť k Panne Márii Kráľovnej sa uskutoční od 24. do 26. augusta.
viac
26.02.2020
Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári
Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári nielen zo Slovenska ale aj zo Švajčiarska a Nemecka a zabojujú o najrýchlejší čas na kľukatej trati z pod Kosodreviny do Krupovej.
viac
18.11.2022
Vláda sa dohodla so samosprávami na pomoci v energokríze
Po rokovaní so zástupcami samospráv to oznámil premiér Eduard Heger s tým, že od 1. januára do 31. marca bude cena elektrickej energie pre samosprávy zastropovaná na úrovni 199 eur za megawatthodinu a pri plyne bude zastropovaná na úrovni 99 eur za megawatthodinu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %