Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
05.08.2023 02:50

Premiér povzbudil Slovákov žijúcich v zahraničí k hlasovaniu vo voľbách


Premiér Ľudovít Ódor. (Snímka: TASR)


Premiér Ľ. Ódor povzbudil Slovákov žijúcich v zahraničí k hlasovaniu v septembrových predčasných parlamentných voľbách. Je presvedčený, že každý hlas je dôležitý. Pripomenul tiež termín 9. august, dokedy o voľbu poštou možno požiadať. Uviedol to vo videu, ktoré zverejnil ÚV SR na sociálnej sieti.


Premiér Ľudovít Ódor povzbudil Slovákov žijúcich v zahraničí k hlasovaniu v septembrových predčasných parlamentných voľbách. Je presvedčený, že každý hlas je dôležitý. Pripomenul tiež termín 9. august, dokedy o voľbu poštou možno požiadať. Uviedol to vo videu, ktoré zverejnil Úrad vlády SR na sociálnej sieti.

"Napriek tomu, že mnoho z vás žije v zahraničí, verím, že vám záleží na tom, akou krajinou Slovensko bude. Bez ohľadu na to, či tu dnes ste, alebo nie ste," skonštatoval predseda vlády. Ako poznamenal, proces je pomerne jednoduchý a nezaberie veľa času.        

Volič, ktorý nemá trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, môže voliť len poštou. Voľba poštou je určená aj pre voličov s trvalým pobytom na Slovensku, ktorí sa v čase volieb budú zdržiavať v cudzine, avšak adresu na doručenie volebných materiálov musia aj títo voliči uviesť v zahraničí.        

O voľbu poštou zo zahraničia možno požiadať elektronicky alebo listom. Žiadosť musí byť podaná aj doručená na ministerstvo vnútra najneskôr 9. augusta 2023.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2018
Slováci žijúci v zahraničí sa v piatok stretnú na konferencii v Bratislave
V Bratislave sa v piatok začne konferencia s názvom SR a Slováci žijúci v zahraničí 2018. Stretne sa na nej viac ako 80 zástupcov spolkov, organizácií a inštitúcií zahraničných Slovákov aj osobnosti z 20 štátov.
viac
22.01.2021
Krajania s trvalým pobytom v SR sa majú zapojiť do slovenského sčítania
Slováci žijúci v zahraničí s trvalým pobytom na Slovensku sú povinní sa sčítať v rámci slovenského sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021.
viac
13.08.2022
Vedenie BBSK a poslanecké kluby vyzývajú na férovú predvolebnú kampaň
Súčasný predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter a zástupcovia poslaneckých klubov, ktoré v aktuálnom volebnom období pôsobia v krajskom zastupiteľstve, vyzývajú na férovú predvolebnú kampaň bez lží a osobných útokov.
viac
10.10.2022
V Bratislave a Košiciach dostanú voliči šesť hlasovacích lístkov
V Bratislave a Košiciach dostanú voliči počas spojených regionálnych volieb až šesť hlasovacích lístkov. Lístky na voľby poslancov do mestského zastupiteľstva a primátora mesta budú označené sivým pruhom. Informuje o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %