Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
13.08.2018 03:00

Prevádzkovateľom detských dopravných ihrísk prispelo MŠVVaŠ sumou 150-tis. eur


Ilustračná snímka TASR


Celkovo 35 prevádzkovateľov detských dopravných ihrísk si rozdelilo v tomto roku sumu 150.000 eur určenú na podporu praktického výcviku žiakov.


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR aj touto cestou prispieva k zvyšovaniu bezpečnosti školákov v premávke na pozemných komunikáciách. Informuje o tom na svojom webe.       

Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu praktického výcviku žiakov na detských dopravných ihriskách na tento rok bola vyhlásená koncom marca s celkovou alokáciou 150.000 eur. "Zapojilo sa do nej 37 žiadateľov, pričom dvaja z nich nesplnili podmienky výzvy," uviedlo ministerstvo školstva.        

V tomto roku bola podporená prevádzka 27 stálych detských dopravných ihrísk a ôsmich pojazdných. Jednotliví úspešní žiadatelia získali dotáciu od 2971 do 4988 eur.        

"Najviac podporených dopravných ihrísk bolo z Banskobystrického kraja, a to osem. Sedem žiadostí schválila medzirezortná hodnotiaca komisia v Bratislavskom kraji, šesť v Prešovskom kraji," priblížil rezort. Po troch úspešných žiadateľov majú Trnavský, Trenčiansky, Žilinský a Košický kraj. V Nitrianskom kraji získali dotáciu dvaja prevádzkovatelia detských dopravných ihrísk.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.01.2020
Petržalka obnovila niekoľko detských ihrísk i basketbalové ihrisko
Bratislavská Petržalka obnovila niekoľko detských ihrísk a basketbalové ihrisko. Podarilo sa jej to zapojením sa do vlaňajších projektov, ktoré boli financované z rozpočtu mestskej časti i dotáciami Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.
viac
21.08.2020
Ako využívať v tejto dobe detské exteriérové ihriská
Počas mimoriadnej epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19, ktoré ohrozuje verejné zdravie, boli vydané mnohé opatrenia hlavného hygienika SR.
viac
05.06.2021
Mapovanie detských dopravných ihrísk
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti snahu snahu Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky o oživenie detských dopravných ihrísk, ktoré by synergicky prepojili pohybové aktivity a dopravné povedomie u detí.
viac
20.07.2021
Samosprávy sa ešte môžu zapojiť do mapovania detských ihrísk
Združenie miest a obcí Slovenska samosprávam pripomína, že ešte stále je možnosť zapojiť sa do mapovania stavu detských ihrísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %