Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.12.2022 03:20

Pri Dobšinskej ľadovej jaskyni začali s úpravou bežkárskych tratí


Ilustračná snímka: (tasr).


V areáli bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni otvorili tohtoročnú zimnú sezónu a po snehovej nádielke začali s úpravou tamojších bežkárskych tratí. Uviedla to predsedníčka občianskeho združenia (OZ) Snow Park Ľadová Františka Debnáriková.


Trate v areáli bežeckého lyžovania Snow Park Ľadová boli prvýkrát upravené v nedeľu (11. 12.) večer s pomocou štvorkolky. "Bežecké trate v prírode so štartom z lokality Voniarky sa ešte nepodarilo upraviť. Pokúsime sa nasadiť ratrak a upraviť komplet všetky trate na Mláky a Podhanysej," priblížila Debnáriková s tým, že s úpravou tratí budú pokračovať v pondelok popoludní.

Bežkársky areál v Slovenskom raji ponúka návštevníkom štyri okruhy s dĺžkou 4,5 kilometra, 3,5 kilometra a tri a dva kilometre. Počas zimných mesiacov OZ upravuje aj okolité prírodné trate v blízkosti Dobšinskej ľadovej jaskyne.

Areál bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni prešiel obnovou v roku 2019. V priestore štartu a cieľa bol vybudovaný nový drevený altánok osadený v existujúcich betónových pätkách s možnosťou sedenia, odkladania vecí, voskovania lyží a zároveň slúžiaci ako oddychové miesto. V aktuálnej zimnej sezóne tam OZ plánuje organizovať i viaceré podujatia, medzi nimi napríklad preteky psích záprahov či bežkárske preteky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2018
Na Skalke chcú vybudovať nové zázemie pre bežkárov
Kremnická samospráva plánuje na Skalke vybudovať nové zázemie pre bežkárov. Už budúcu sezónu by tu podľa primátora Alexandra Ferenčíka mali mať k dispozícii nové zázemie so sociálnymi zariadeniami a šatňami. Ich kúpu chce financovať vďaka prostriedkom, ktoré vyzbierala od bežkárov.
viac
06.06.2022
Dobšinská ľadová jaskyňa patrí medzi najvýznamnejšie ľadové jaskyne sveta
Jednou z najhodnotnejších zaľadnených jaskýň sveta je aj Dobšinská ľadová jaskyňa. Do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO je ako jedinečný prírodný unikát zapísaná od roku 2000.
viac
06.10.2022
Dobšinskú ľadovú jaskyňu navštívilo tento rok takmer 54 000 ľudí
V Dobšinskej ľadovej jaskyni v polovici septembra oficiálne ukončili tohtoročnú turistickú sezónu, do jaskyne zavítalo od polovice mája takmer 54 000 ľudí.
viac
26.10.2022
Mesto už vykonáva údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou
Jeseň je ideálna na údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou, a preto pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES) mesta Banská Bystrica v týchto dňoch upravujú lesné cesty a zvážnice. ZAaRES o tom informovali na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %