Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
15.08.2023 09:30

Program Baníckeho jarmoku bude reflektovať na dvojicu výročí mesta


Ilustračná snímka.


Program tohtoročného Baníckeho jarmoku v Prievidzi bude reflektovať na 910. výročie prvej písomnej zmienky i na 640 rokov od udelenia mestských práv.


V roku výročí tak budú na 37. ročníku najväčšieho podujatia v meste od 7. do 10. septembra vystupovať výlučne prievidzskí umelci a kapely, v ktorých hrajú Prievidžania. Informovala o tom riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi Dana Horná.

Jarmok sa bude tradične konať na Námestí J. C. Hronského, Ulici M. R. Štefánika a v Mestskom parku. Okrem toho organizátori pripravili aj novinku, kultúrny program doplnia dve divadelné predstavenia, ktoré sa budú konať v Dome kultúry (DK) Prievidza a v Kultúrnom dome (KD) Necpaly.

Predzvesťou podujatia bude 7. septembra v DK Prievidza divadelná komédia Ženba v podaní Divadla "A" a Divadla Shanti. Jarmok 8. septembra otvorí banícky sprievod, hlavný program otvorí Banícky spevokol Kahanec, nasledovať bude Divadelná spoločnosť, ktorá prinesie kráľovský pozdrav Prievidžanom od kráľa Kolomana a kráľovnej Márie. Na pódiu vystúpi i školský orchester a Big Band Základnej umeleckej školy (ZUŠ) L. Stančeka, ZVA 12-28 Band, Tina, Marián Čekovský Band s Lenkou Piešovou a Funky Emotions. Večer bude patriť aj premiére divadelnej hry v KD Necpaly Jožko Púčik a jeho kariéra, ktorú si naštudovalo Divadlo z dvora.

Program 9. septembra bude patriť domácim tanečným súborom, rozprávke Divadla NAtraKY i vystúpeniam Country Limit Club, Bufet, The Kreins a Chill On The Sun. Večer sa predstaví Robo Opatovský s kapelou a kapela Flash zo ZUŠ L. Stančeka. Dychová hudba Prievidžanka, folklórny súbor Vtáčnik a Black Band vystúpia na jarmoku 10. septembra.

Tradičný jarmok je aj tento rok spojený s príležitostným trhom. Zábavné atrakcie budú umiestnené v Mestskom parku a na parkovisku pred Zimným štadiónom v Prievidzi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2022
Do mesta sa vráti Banícky jarmok
Tradičný Banícky jarmok sa v septembri po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu vráti do Prievidze.
viac
07.02.2023
Vyvrcholením Nitrianskych fašiangov bude veľký sprievod mestom
Tradičný jarmok a kultúrny program ponúknu aj tento rok Nitrianske fašiangy. Ako informoval mestský úrad, konať sa budú 18. februára na Svätoplukovom námestí.
viac
25.04.2023
Na Námestí slobody opäť postavia tradičný máj
Tradičné stavanie mája na Námestí slobody v Prievidzi doplní i kultúrny program v podaní folkloristov. Máj tam vztýčia v piatok (28. 4.). Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.
viac
16.06.2023
V Liptovskom Mikuláši majú Stoličné dni, remeselná ulička je opäť o niečo dlhšia
Námestie osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši je od štvrtka dejiskom hlavného podujatia letnej sezóny v meste, Stoličných dní. Jarmok potrvá do 17. júna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %