Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
04.10.2022 01:30

Projekt na podporu obetí domáceho násilia v BBSK získal financie z NFM


Ilustračná snímka: (tasr).


Združenie Centrum sociálnych služieb (CSS) Krupina a Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) boli úspešní v projekte s názvom Staviame mosty pomoci, ktorý najbližší rok a pol prinesie viaceré aktivity na podporu obetí domáceho a rodovo podmieneného násilia.


Podporu na workshopy, školenia, tréningy, ale aj informačnú kampaň získali z Nórskeho finančného mechanizmu (NFM).

Ako uviedla mediálna koordinátorka projektu Andrea Petrušová, v BBSK budú organizovať vzdelávacie kampane pre širokú verejnosť, pričom už začali školiť tých, ktorí s obeťami domáceho násilia pracujú.

"Práve v týchto dňoch už prebiehajú aktivity pre pedagógov, psychológov či iných odborníkov, ktorí pracujú s deťmi. Toto odborné vzdelávanie sa zameriava napríklad na sexuálne zneužívanie detí a sekundárnu viktimizáciu či na psychické násilie v kontexte rozvodov," informovala Petrušová.

"Teším sa, že budeme môcť podporiť už existujúce služby pre obete domáceho a rodovo podmieneného násilia a zároveň posunúť a zabezpečiť poskytovanie týchto špecializovaných služieb aj do ďalších okresov v Banskobystrickom kraji," uviedla k podporenému projektu Anna Surovcová z CSS Krupina.

"V Banskobystrickom kraji je krupinské CSS akreditovaným poskytovateľom pomoci obetiam. Má niekoľko pobočiek po celom kraji a poskytuje rôzne služby – sociálne poradenstvo, denný stacionár, núdzové bývanie či iné špecializované sociálne poradenstvo," priblížila prácu združenia Surovcová.

Projekt tiež počíta so spustením vzdelávacej kampane a pomôže tak verejnosti, aby si uvedomila, čo sa už považuje za domáce násilie. Chce tiež zvýšiť povedomie o tom, kde môžu ženy a deti nájsť odbornú pomoc.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Na obnove hradu Čabraď sa pracuje už 20 rokov
Už niekoľko víkendov odpracovali tento rok dobrovoľníci na obnove hradu Čabraď v okrese Krupina.
viac
29.12.2020
Kraj pokračuje s projektom výstavby domu sociálnych služieb v Krupine
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje s projektom výstavby nového domu sociálnych služieb v Krupine. Spracovanie projektovej dokumentácie pre výstavbu obstaral a so spracovateľom už uzavrel aj zmluvu.
viac
15.04.2021
Projekt lepšieho uplatnenia absolventov v kraji získal prestížny grant
Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja zaujala projektom moderného Kariérneho poradenstva dánsku nadáciu Velux Foundations.
viac
22.06.2021
SIEA podporí firmy v BBSK prostredníctvom inovačných poukážok
Podnikatelia na Slovensku dostanú finančnú pomoc na inovácie. Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) prostredníctvom národného projektu inovujme.sk pre nich pripravila inovačné poukážky vo výške od dvoch do 15-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %