Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
12.04.2019 03:10

Putovná výstava Svetového združenia maďarských fotografov


Ilustračný výrez plagátu - pozvánky


Svetové združenie maďarských fotografov je spolok, ktorý zastrešuje fotografov rôznych žánrov, žijúcich mimo svojej materskej krajiny, Maďarska. Ide prevažne o amatérskych tvorcov, ktorí zhotovujú snímky zo záľuby a pre radosť, ale o úrovni a kvalite ich práce svedčí profesionalita samotných záberov


Vyzdvihujú umelecký ráz tejto obľúbenej disciplíny. Združenie už tradične organizuje súťaž, ktorej najúspešnejšie práce sú na základe hodnotenia odbornej poroty zaradené do putovnej výstavy a zverejnené v katalógu tohto spolku. Do súťaže prebiehajúcej v štyroch kategóriách bolo prihlásených celkovo 1208 záberov. Výber víťazných diel jej posledného ročníka s názvom „XVIII. Medzinárodná výstava umeleckej fotografie maďarských fotografov”, pozostávajúci z viac ako štyridsať záberov, si od októbra minulého roka mohli záujemcovia pozrieť už v niekoľkých galériách na južnom Slovensku a v Maďarsku. Prezentované snímky zachytávajú momenty tradičného spôsobu života a podčiarkujú hlboko zakorenenú spätosť autorov s rodnou krajinou.

Vernisáž sa uskutoční 18. apríla 2019 o 16:30 hodine v Bebekovej bašte fiľakovského hradu. Výstavu otvorí Dr. Sándor Patrus, predseda Svetového združenia maďarských fotografov a Teodor Nagy, podpredseda združenia. Fotografie budú sprístupnené do 12. mája 2019.

 

Autor: (ts-hradné múzeum Fiľakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2017
Otvorenie výstavy palóckeho prelamovaného nábytku
V rámci osláv Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo otvorí Hradné múzeum vo Fiľakove jedinečnú výstavu.
viac
04.08.2018
Otvorenie jubilejnej výstavy Petra Kovácsa Garpa a Bunker túra
Hradné múzeum vo Fiľakove otvára 10. augusta 2018 výstavu fiľakovského výtvarníka Petra Kovácsa Garpa s názvom „Krehké“. Výstavu umelca, známeho už aj zahraničného publika, sprístupní inštitúcia pri príležitosti jeho okrúhleho výročia, počas konania kultúrneho festivalu XXVIII.
viac
09.12.2019
Otvorenie výstavy „Tajomstvo medovníkového srdca“ vo Fiľakove
Výstava Východoslovenského múzea v Košiciach s názvom „Tajomstvo medovníkového srdca“ predstaví návštevníkom nielen históriu a osobnosti košického medovnikárstva.
viac
06.02.2024
XXIII. Medzinárodný fotosalón maďarských fotografov
Hradné múzeum vo Fiľakove otvára 9. februára ďalšiu putovnú výstavu Svetového združenia maďarských fotografov v galérii Mestského vlastivedného múzea. Výstava pozostáva zo záberov 23. ročníka fotografickej súťaže tohto spolku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %