Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
11.04.2023 11:40

Rekonštrukcia obchvatu mesta sa začne od 12. apríla


Snímka zdroj: (mapio.net).


Komplexná oprava obchvatu Myjavy na ceste II/581, ktorá je investičnou akciou Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa podľa harmonogramu začne v stredu (12. 4.). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.


Rekonštrukcia má trvať do 10. júla a je rozdelená do troch etáp. "Ako prvé sa od 12. apríla do 2. mája budú realizovať úseky od začiatku Turej Lúky po križovatku s Brezovskou ulicou pri Dolnom cintoríne, od križovatky pri garážach pod Pakanským kopcom po križovatku s Jablonskou ulicou a od zákruty s obmedzením rýchlosti na 40 kilometrov za hodinu za Myjavou po odbočku do časti U Vlčkov," uviedol Hrin.

V druhej etape je od 4. do 25. mája naplánovaná rekonštrukcia úsekov od križovatky pri Dolnom cintoríne po križovatku Brezovská – Viestova pri policajnej stanici.

Tretia etapa zahŕňa zvyšné úseky. Ide o časť komunikácie od križovatky obchvatu s Brezovskou ulicou pri policajnej stanici po križovatku pri garážach na Pakanskom kopci, časť od križovatky s Jablonskou ulicou po križovatku s Krajňanskou ulicou a od odbočky do časti U Vlčkov smerom na Starú Turú. Tá sa má realizovať od 26. mája do 4. júla.

Následne budú ešte do 10. júla pokračovať dokončovacie práce a maľovanie dopravného značenia. "Vodiči musia počítať v najbližších štyroch mesiacoch s obmedzeniami a s rešpektovaním dočasného dopravného značenia a pripraviť sa na zvýšené dopravné zaťaženie iných komunikácií," doplnil hovorca mesta.

"Stavebné práce na obchvate budú vo všeobecnosti pozostávať z frézovania asfaltov a podkladových vrstiev komunikácie, búracích, zemných a výkopových prác, navážania štrkových lôžok, pokládky nových vrstiev vozovky, osadenia obrubníkov, úprav priekop a priepustí, montáže zvodidiel, realizácie nového trvalého dopravného značenia," informoval Hrin.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2020
V Leviciach začínajú s rekonštrukciou miestnych komunikácií
V Leviciach sa od začiatku tohto týždňa začína plánovaná rekonštrukcia miestnych komunikácií Sládkovičovej, Tyršovej a Saratovskej ulice. Celkové náklady na ich rekonštrukciu a obnovu sú vyčíslené na 225 000 eur.
viac
22.07.2021
Trenčiansky samosprávny kraj začal s opravami ciest v okrese Myjava
V okrese Myjava sa začala rekonštrukcia viacerých ciest tretej triedy v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
12.06.2023
Práce na rekonštrukcii cesty medzi Vranovom nad Topľou a Parchovanmi sa začali
Stavebné práce na ceste prvej triedy I/79, ktorá spája Vranov nad Topľou a Parchovany, sa už začali. V rámci nich zmodernizujú úsek s dĺžkou takmer desiatich kilometrov a zrekonštruujú päť mostov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %