Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.03.2022 02:25

Rozsiahla rekonštrukcia župnej školy za viac ako milión eur napreduje


Snímka zdroj: (TSK).


Žiaci Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu v Partizánskom, ale aj široká verejnosť, budú môcť využívať vynovené priestory kuchyne i jedálne už tento rok. Súčasťou veľkej investície je aj rekonštrukcia spoločenských priestorov školy.


Celkové výdavky vo výške viac ako 1,15 mil. eur putujú zo župnej kasy. V rámci stavebných prác boli v priestoroch kuchyne a jedálne vymenené okná i dvere a pribudol aj nákladný kuchynský výťah. Zrekonštruované sú aj rozvody elektriny, zdravotechniky, plynoinštalácie, vykurovania a kanalizácie. V blízkej dobe budú dokončené podlahy, obklady a maľby, rekonštrukcia bude pokračovať zariaďovaním kuchyne technológiami.

„Vznikne nová moderná kuchyňa s jedálňou a spoločenský priestor, ktorý bude môcť využívať aj široká verejnosť. Táto škola získala aj ďalšie financie vo výške približne 1,2 mil. eur v rámci IROP na vytvorenie nového Centra odborného vzdelávania a prípravy,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Autor: (TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2018
Návšteva najstaršieho pútnického miesta na Slovensku je bezpečnejšia
Na ceste medzi Zamarovcami a Skalkou nad Váhom pribudla dvojica autobusových zastávok a osvetlený priechod pre chodcov. Zvýšiť bezpečnosť pod kláštorom Veľká Skalka sa podarilo vďaka spolupráci Trenčianskeho samosprávneho kraja a Rímskokatolíckej cirkvi.
viac
10.11.2018
Dve najlepšie župné stredné školy v systéme duálneho vzdelávania hodnotili prvú
Najviac žiakov má v systéme duálneho vzdelávania v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) zapojených Stredná odborná škola strojnícka v Považskej Bystrici. S počtom 217 dualistov je škola druhou najlepšou v rámci celého Slovenska.
viac
19.03.2019
Rekonštrukcia administratívnej budovy na Trenčianskom hrade napreduje
Rekonštrukčné práce na dvoch významných projektoch na Trenčianskom hrade pokračujú podľa plánu. Podľa harmonogramu pokračujú aj práce na sprístupnení Južného opevnenia. Presvedčiť sa o tom prišiel osobne priamo na hrad v pondelok 18. marca 2019 aj trenčiansky župan Jaroslav Baška.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %