Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.01.2023 07:45

Rozvoju cestovného ruchu má pomôcť nový informačný kiosk


Snímka zdroj: (Mesto Handlová).


Mesto Handlová osadilo na letnej terase mestskej knižnice informačný kiosk. Financie naň získalo z projektu na podporu malej infraštruktúry, ktorého cieľom je podpora rozvoja cestovného ruchu v Handlovej. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


Projekt podávalo mesto Handlová prostredníctvom Miestnej akčnej skupiny Žiar pred dvoma rokmi. "Až v roku 2022 sa podarilo dospieť k podpisu zmlúv s Pôdohospodárskou platobnou agentúrou (PPA). Po podpise zmluvy zo strany PPA mohli subdodávatelia začať realizovať jednotlivé časti projektu," spomenula Paulínyová.

Samospráva podľa nej ešte pracuje na drobnostiach, ako sú informácie, ktoré tvoria obsah kiosku, aby bol zaujímavejší a bohatší o fotografie. "Aktuálne teda kiosk nie je spustený v plnej verzii. Handlovčania a návštevníci mesta zatiaľ majú k dispozícii len stránku mesta," priblížila.

Súčasťou projektu sú aj informačné tabule umiestnené pri všetkých 12 ikonických stavbách Handlovej, tzv. Haikonoch. Záujemcovia na nich nájdu informácie o konkrétnej stavbe v troch jazykoch. Všeobecné informácie o Haikonách v slovenčine, nemčine a angličtine a mapa s ich lokalizáciou je umiestnená i na veľkých tabuliach na Námestí baníkov.

Informačné tabule pri kostole sv. Kataríny, kaplnke Jána Nepomuckého, moste Jána Nepomuckého, dome kultúry, veľkú všeobecnú tabuľu na Námestí baníkov zloženú z troch častí, ako i kiosk mesto uhradilo z projektových peňazí v hodnote 25 000 eur. Tabule pri ostatných ikonických stavbách dalo vyrobiť na vlastné náklady za 7200 eur.

Slávnostné odovzdanie kiosku a informačných tabúľ naplánovala radnica na január budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
09.03.2020
TTSK vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja 500 000 eur
Trnavský samosprávny kraj pripravil aj v roku 2020 dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja so zameraním predovšetkým na rozvoj a zatraktívnenie cestovného ruchu.
viac
12.10.2020
TIK by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk
Turisticko - informačnú kanceláriu (TIK) v Handlovej by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk. Samospráva chce na projekt získať zdroje z výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
11.03.2022
Handlová spustila interaktívny projekt na podporu cestovného ruchu
Samospráva Handlovej spustila projekt na podporu cestovného ruchu v meste. Výzvou Zaži Handlovú chce podporiť spoznávanie handlovskej kultúry, histórie a prírody interaktívnym spôsobom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %